منظور از چکش خواری چیست؟

ماده ای را چکش خوار می نامند که بتوان آن را بدون ترک برداشتن یا شکستن، بطور دائمی خم کرد و یا تغییر شکل داد. برای مثال بیشتر فلزات چکش خوار هستند، اما شیشه چنین خاصیتی ندارد. برای آنکه یک ماده چکش خوار باشد لازم است اتم های آن بتوانند روی هم بلغزند بدون آنکه باعث گسست و پارگی شوند. در فلزات این خاصیت وجود دارد، زیرا نیروی بین اتم ها چندان به موقعیت آنها وابسته نیست.

در بسیاری از غیر فلزات، پیوندهای شیمیایی بین اتم ها به موقعیت نسبی آنها و زوایای بین اتم ها بستگی دارد. بنابراین اگر تلاش کنیم که مجموعه ای از اتم ها را از روی مجموعه ای دیگر عبور دهیم، پیوندها گسسته می شوند که ترک خوردگی یا شکست ماده را به دنبال دارد.

بسیاری از فلزات از قبیل آلومینیوم، طلا، آهن، مس و نقره چکش خوار هستند، یعنی می توان آنها را از طریق کشش به سیم تبدیل کرد و یا با چکش کاری و غلتک کاری به شکل های مختلف درآورد، بدون آنکه ماده شکسته شود.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «منظور از چکش خواری چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب Kingfisher Science Encyclopedia، تالیف Catherine Headlam ترجمه محمود سالک از نشر Kingfisher Books، منتشر شده در ۱۹۹۱ با شابک ۹۷۸۰۸۶۲۷۲۸۵۳۳ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا