آیا غذاهای تند باعث برگشت اسید معده میشوند؟
برگشت اسید معده زمانی اتفاق میافتد که محتویات معده به مری بر میگردد. این وضعیت میتواند باعث احساس ناخوشایند سوزش شود. افرادی که علائم مکرر برگشت اسید و سوزش سر دل را دارند ممکن است به بیماری برگشت اسید معده به مری (GORD) مبتلا شوند.
به گزارش پورتال یو سی (شما میتوانید)، اگرچه بسیاری از مردم میگویند که غذاهای تند باعث برگشت اسید معده در آنها میشود، اما دادههای علمی در این مورد به هیچ وجه قطعی نیستند. گمان میرود مظنون اصلی مادهای به نام کپسایسین باشد که سبب تندی فلفلها میشود. کسپایسین گیرندههایی به نام TPRV1 را در مری فعال میکند تا احساس سوزش ایجاد کند.
یک مطالعه کوچک در مکزیک نشان داد که کپسایسین باعث ایجاد علائمی مانند سوزش سر دل و درد قفسه سینه در 28 نفر از 31 نفر مبتلا به برگشت اسید معده به مری و 6 نفر از 17 فرد سالم میشود. در مطالعه دیگری در آمریکا نشان داده شد که افزودن کپسایسین به غذا باعث ایجاد سوزش سر دل بلافاصله پس از صرف غذا میشود. در سال 2020، پزشکان تایلندی گزارش دادند که بیماران مبتلا به برگشت اسید معده به مری، پس از خوردن یک وعده غذایی حاوی فلفل، سوزش سردل شدیدتری را تجربه میکنند، اگرچه بر افراد سالم تاثیری نداشت.
برگشت اسید معده به مری توسط چند عامل بویژه چاقی تحریک میشود. غذاهای چرب نیز علائم را تشدید میکنند. زیرا مدت زمان بیشتری برای عبور از معده لازم دارند و فشار را بر دریچهای که مانع بازگشت محتویات مری به معده میشود افزایش میدهند.
یک مطالعه در کره جنوبی نشان داد که خورشتهای تند، رشته فرنگی و غذاهای سرخ شده از عوامل عادی سوزش سر دل هستند. محققان خاطر نشان میکنند که سریع غذا خوردن و ادامه غذا بعد از احساس سیری نیز علائم را تشدید میکند.
جالب اینجا است که خوردن منظم فلفل قرمز میتواند بهترین کار باشد. مطالعه دیگری در تایوان نشان داد که اگر کپسایسین همراه یک وعده غذایی مصرف شود، سوزش سر دل افزایش مییابد. اما مصرف منظم فلفل در وعدههای بیشتر، علائم را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. به عبارتی کپسایسین در مقادیر بالاتر به عنوان یک مُسکن عمل میکند. برخی افراد گزارش میدهند که خوردن منظم فلفل قرمز یا فلفل تند باعث بهبود علائم برگشت اسید معده به مری آنها شده است.