آیا موسیقی روی هوش کودک تاثیر دارد؟

کودکان آشنایی با زبان مادری را قبل از تولد آغاز می کنند و جنین در هفته های آخر بارداری، صدای مادرش را می شنود و تشخیص می دهد.

تحقیقات نشان می دهد که اگرچه نوزاد از شش ماهگی با جمله ها و کلماتی که مادر و پدر او را خطاب قرار می دهند، آشنا می شود، اما فرآیند یادگیری زبان قبل از تولد آغاز می شود. نوزاد تفاوت بین کلمات زبان مادری و کلماتی را که متعلق به یک زبان خارجی است، به خوبی می فهمد و این امر نشانگر آغاز یادگیری زبان مادری قبل از تولد است. این بررسی روی نوزادان دختر و پسر و به صورت جداگانه (7 تا 75 ساعت بعد از تولد) نشان می دهد که کودک در مقابل کلمات بیگانه حرکات بیشتری از خودش نشان می دهد؛ در حالی که در مقابل کلمات زبان مادری، آرام تر است و واکنش کمتری دارد.

محققان دیگری بر این عقیده هستند که جنین در رحم می تواند موسیقی ای را که توسط والدین برایش پخش می شود، تشخیص دهد و با شنیدن آن، با آرامش بیشتری به خواب برود. بعضی دیگر از محققین هم معتقدند جنین با ضرباهنگ موسیقی که می شنود، تنفس می کند.

در این مقاله شما می توانید با تاثیر موسیقی روی هوش کودک آشنا شوید.

چه حدی از صدا برای جنین مجاز است؟

انجمن کودکان آمریکا طی تحقیقاتی گزارش کرده است که بر اساس بررسی های انجام شده، نوزادان متولد نشده ای که برای مدت طولانی در معرض صدای بلند قرار گرفته اند، بیشتر احتمال دارد پیش از موعد متولد شوند، هنگام تولد وزن کمتری داشته باشند و از ناشنوایی فرکانس های بالاتر هنگام تولد رنج ببرند. این مطالعات بیشتر روی مادرانی صورت گرفته است که در دوران بارداری در مناطق پُر سر و صدا کار می کردند؛ بنابراین رفتن به یک کنسرت موسیقی منجر به این عوارض نخواهد شد!

چگونه برای جنین موسیقی پخش کنیم؟

بهترین انتخاب، پخش موسیقی در باندهای استریو است. استفاده از هدفون و قرار دادن آن روی شکم، به دلیل اینکه می تواند باعث تحریک بیش از حد جنین شود، ایده خوبی نیست. اکثر افراد فکر می کنند باید صدای موسیقی را زیاد کنند تا صدا به درون شکم نفوذ کند، اما بهتر است بدانید که مایع آمنیوتیک رسانایی خوب برای اصوات است.

جنین در پایان سه ماهه دوم یا آغاز سه ماهه سوم، شروع به شنیدن می کند. با وجود اینکه نوزاد بلافاصله بعد از تولد موسیقی را تشخیص می دهد، اما یک ماه بعد آن را به فراموشی می سپارد؛ بنابراین ممکن است تمام تلاش های شما تنها باعث تقویت رابطه تان با جنین شود.

با این حال بهتر است موسیقی که برای جنین پخش می شود، بیشتر از 65 دسی بل نباشد (در حد بلندی صدای موسیقی پس زمینه که در فروشگاه ها پخش می شود)؛ چون ممکن است جنین را وحشت زده کند یا به او آسیب برساند. اگر عادت دارید برای مدت طولانی به موسیقی گوش کنید، بهتر است صدای آن کمتر از 50 دسی بل باشد.

به دلیل اینکه تحقیقات در رابطه با این موضوع در مراحل ابتدایی خود هستند و محققین نمی توانند با اطمینان بگویند که آیا موسیقی برای جنین لذتبخش یا آزاردهنده است، بهتر است در این خصوص احتیاط کنید و در صورتی که تمایل دارید برای جنین موسیقی پخش کنید، به یاد داشته باشید که رعایت تعادل و ملایمت از عوامل کلیدی است. اگر از موسیقی لذت می برید، به آن گوش کنید و انتظار نداشته باشید که موسیقی باعث افزایش هوش کودک شود. موسیقی به شما کمک می کند به آرامش برسید و آسان تر به خواب بروید. آرامش شما هم برای جنین خوب است و این تاثیر غیر مستقیم موسیقی بر جنین است.

شنیدن موسیقی در دوران حاملگی باعث کاهش فشار عصبی، عصبانیت و افسردگی در مادر می شود. نتایج مطالعات مختلف نشان می دهد که گوش کردن به برخی سبک های موسیقی از جمله کلاسیک و سنتی، به بهبود حافظه، کمک به برقراری ارتباطات بهتر در بزرگسالی و افزایش جریان خون در مغز کمک می کنند. در کل، موسیقی می تواند به تقویت مهارت های زبانی و بهبود عملکرد مغز کمک کند، اما اساساً هیچ تاثیری بر بهره هوشی (IQ) ندارد.

حالا به عنوان یک مادر، هم برای آرامش خودتان و هم ارتباط با جنین، موسیقی هایی را که به شما آرامش می دهد، گوش کنید. می توانید این موسیقی را تبدیل به گوش دادن اشعار و لالایی های کودکانه کنید و ارتباط موثری با جنین داشته باشید. او صدای مادر را خوب تشخیص می دهد و از هفته بیستم به بعد، واکنش هایی مثل لگد زدن و حرکت کردن را شروع خواهد کرد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «آیا موسیقی روی هوش کودک تاثیر دارد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله افروز سلیمانی در مجله موفقیت، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا