آیا خون جوانان می تواند به درمان آلزایمر کمک کند؟
یک آزمایش کلینیکی نشان داد پس از آنکه بیماران مبتلا به آلزایمر دارویی دریافت کردند که از خون جوانان بدست آمده بود، آنها به مدت 6 ماه قدرت ذهنی و حافظه خود را حفظ کردند. حال آنکه در وضعیت معمول در چنین بازه زمانی زوال عقل این بیماران گسترده تر می شود.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، استارت آپ کالیفرنیایی Alkahest یکی از شرکت هایی است که امید دارد با هماهنگ سازی پروتئین های خون جوان، آلزایمر و بیماری های دیگری را که با سن مرتبط هستند، از بین ببرند.
آزمایش ها روی حیوانات و در آزمایشگاه نشان داد این پروتئین ها می توانند پوشش های عصب ها را ترمیم کنند. اکنون دانشمندان این شیوه را روی انسان ها نیز آزمایش کرده اند. آزمایش های اولیه نشان می دهد پس از درمان با این دارو، قدرت یادآوری مبتلایان به آلزایمر بهبود یافته است.
طبق بیانیه این شرکت آزمایش ها نشان داد میزان زوال عقل بیماران مبتلا به مراحل اولیه آلزایمر شش ماه پس از دریافت درمان، بسیار کمتر از حد پیش بینی شده بود. در بعضی موارد نیز پیشرفتی در این بیماری مشاهده نشد.
در این طرح با پرسش هایی از بیماران درباره یادآوری کلمات، رسم شکل، انجام یک محاوره، پیروی از دستورها و به یادآوری اطلاعات میزان قدرت عقل و حافظه آنها آزمایش شد.
در کل نتیجه آزمایش ها نشان داد پس از این درمان میزان تغییرات بسیار اندک بوده و در بعضی موارد اصلاً تغییری مشاهده نشده است. البته در این گزارش هیچگونه جزئیاتی منتشر نشده و تایید دارو از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا به دلیل ماهیت جنجالی آن نیز مشخص نیست. این دارو که GRF6019 نام دارد با تقطیر پروتئین های پلاسمای خون افراد جوان تولید می شود.
منابع
خبر علمی «آیا خون جوانان می تواند به درمان آلزایمر کمک کند؟» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به LiveScience و مجله دانستنیها، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.