یک فنجان قهوه مانع دیابت و چاقی می شود

نوشیدن یک فنجان قهوه می تواند توانایی بدن برای مبارزه با چربی را افزایش داده و از چاقی و دیابت پیشگیری کند. به نظر می رسد نوشیدن قهوه می تواند سبب تحریک نوعی از چربی تحت عنوان چربی قهوه ای شود. بافت چربی قهوه ای یکی از دو نوع بافت چربی است که در بدن انسان و سایر پستانداران یافت می شود.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، در ابتدا گمان می رفت که تنها نوزادان و پستانداران زمستان خواب، چربی قهوه ای دارند. اما در سال های اخیر مشخص شد که بزرگسالان نیز می توانند دارای چربی قهوه ای باشند. چربی قهوه ای معمولاً در پاسخ به سرما با سوزاندن قند و چربی (مصرف انرژی) حرارت تولید می کند. در حالی که نوع دیگر چربی، یعنی چربی سفید میزان انرژی اضافی موجود را ذخیره می کند. بدین ترتیب افزایش فعالیت چربی قهوه ای سبب کنترل بهتر قند و چربی خون می شود. از سوی دیگر با مصرف کالری های اضافی به کاهش وزن کمک می کند.

تا چندی پیش راه قابل قبولی برای تحریک فعالیت چربی قهوه ای در انسان شناخته نشده بود؛ اما اخیراً در پژوهشی مشخص شد که نوشیدن یک فنجان قهوه می تواند اثر مستقیمی بر فعالیت های چربی قهوه ای داشته باشد. از این نظر این پژوهش می تواند اثرات بالقوه مهمی داشته باشد چرا که چاقی و دیابت یکی از مهم ترین مشکلات سلامت در جوامع امروزی است و فعالیت چربی قهوه ای می تواند بخشی از راه مقابله با آنها باشد.

محققان دانشگاه ناتینگهام انگلستان از سلول های بنیادی چربی قهوه ای و تصویربرداری حرارتی استفاده کردند تا مشاهده کنند که آیا چربی قهوه ای با مصرف قهوه فعال می شود یا خیر. کار پژوهشی با انجام آزمایش روی سلول های بنیادی آغاز شد تا اثر کافئین به عنوان اصلی ترین ماده موثر در قهوه بر تحریک چربی قهوه ای بررسی شود. پس از آزمایش های اولیه روی سلول های بنیادی در آزمایشگاه، آزمایش روی انسان ادامه یافت. گروه پژوهشی از روش تصویربرداری حرارتی استفاده کرد تا ذخایر چربی قهوه ای را ردگیری کند. این روش غیر تهاجمی به گروه کمک کرد تا چربی قهوه ای را مکان یابی کرده و ظرفیت آن را برای ایجاد حرارت ارزیابی کند. چربی قهوه ای در بزرگسالان بیشتر در اطراف گردن یافت می شود.

در این پژوهش از افراد، درست پس از نوشیدن قهوه تصویربرداری شد. در این ارزیابی مشخص شد که چربی قهوه ای پس از نوشیدن قهوه گرم تر می شود. این گروه امیدوارند که با استفاده از همین روش سایر مواد غذایی را بررسی کرده و نقش آنها را در عملکرد چربی قهوه ای بیازمایند.

منابع

  1. Scientific Reports
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا