اثرات مفید سرود و آوازخوانی بر عملکرد مغزی سالمندان
امی پنتیکینن (Emmi Pentikäinen) و همکارانش در دانشگاه هلسینکی (University of Helsinki) تحقیقاتی را در خصوص اثر آوازخوانی روی سلامت و بهبود عملکرد مغزی سالمندان انجام داده اند.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، یافته های آنها در این تحقیقات نشان داده که پیوستن افراد سالمند به یک گروه کُر می تواند کمک زیادی به سلامت و تنهایی مزمن آنها کند که از هر 10 سالمند یک نفر دچار آن است.
در هنگام شیوع بیماری کووید 19 زمانی که افراد بویژه سالمندان تحت فشارهای عاطفی و روانی بسیاری قرار داشتند برای افزایش روحیه خود به بالکن ها می رفتند و از طریق پنجره های باز با هم آواز می خواندند. این کار کمک زیادی به آنها می کرد.
آنها همچنین دریافتند که افرادی که بیش از 10 سال در یک گروه کر آواز خوانده بودند نسبت به افرادی که تجربه کمتری در این زمینه دارند از حس اجتماعی بودن و سلامت بیشتری برخوردارند. این آزمایش ها بر 106 خواننده کر که 56 نفر آنها بالای 60 سال داشتند، انجام شد. به این افراد پرسشنامه هایی داده شد و آزمایش های روانشناسی روی آنها صورت گرفت.
آوازخوانی ترکیبی از محرک های مختلف حسی و حرکتی مربوط به تولید و کنترل صدا و یادگیری و حفظ ملودی ها و اشعار است که احساسات خواننده را در هنگام اجرا بر می انگیزد. این امر باعث سلامت ذهن و روان خواننده و حتی جسم او می شود و احساس تعلق اجتماعی بیشتری را به فرد می دهد که این خود کمک زیادی به سلامت افراد می کند.
منابع
خبر علمی «اثرات مفید سرود و آوازخوانی بر عملکرد مغزی سالمندان» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به PLOS و مجله دانشمند، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.