برای ازدواج از این شخصیت ها دوری کنید
ازدواج بی شک امری پسندیده است که فواید بسیاری برای سلامت جسمی و روانی فرد و جامعه دارد. اما همین امر پسندیده اگر بدون تفکر و بر مبنای احساسات صرف انجام شود نه تنها دیگر پسندیده نیست که حتی می تواند عواقب جبران ناپذیر روحی برای دو سوی ماجرا باقی بگذارد. افسردگی، افت اعتماد به نفس، مشکلات روحی و… حداقل مشکلاتی است که از پس یک ازدواج اشتباه که به جدایی منجر شود برای فرد رخ می دهد.
بنابر پژوهش هایی که انجام شده است، حداقل 12 دسته از افراد و شخصیت ها هستند که برای ازدواج و زندگی مشترک مناسب نیستند. در این مقاله شما می توانید با این موارد حساس آشنا شوید.
1) افراد وابسته
این دسته از اشخاص به خاطر ضعف درونی، کمبود هویت و فردیت شخصی و مسائلی که در کودکی برای وی پیش آمده به خانواده یعنی پدر و مادر خود به شدت وابستگی دارند. به عنوان مثال مردانی هستند که به دلیل وابستگی شَدید به خانواده، تصمیم گیرنده نیستند، قاطعیت لازم را ندارند، تصمیم گیری بر عهده خانواده آنها است و ما فردیتی نمی بینیم یا برخی زنان که وابسته هستند به صورت مداوم در منزل مادرشان هستند که همین مسئله حاشیه های زیادی را ایجاد می کند که روی رابطه تاثیر می گذارد. مدل دیگری از وابستگی نیز مشاهده می شود که در رابطه زوجین یک زوج به شدت وابسته دیگری می شود و به قولی اجازه نفس کشیدن به طرف مقابل را نمی دهد که در واقع اینجا ما با یک فرد ضعیف روبرو هستیم و او مانند کودکی است که باید کاملاً اداره اش کنیم.
2) افراد دروغگو
اشخاصی که از همان ابتدا شروع به پنهانکاری می کنند برای ازدواج مناسب نیستند. در اوایل آشنایی ممکن است ما شاهد موارد کوچکی باشیم اما گاهی بی تفاوت از کنار آنها رد می شویم البته گاهی هم ممکن است ما با رفتار خود باعث شویم طرف مقابل دروغ بگوید که این مشکل من است نه طرف مقابل.
اما در کل باید گفت پایه یک ازدواج بر اساس اعتماد است. زمانی که دروغ گفته می شود اعتماد خدشه دار می شود، فضای ناامن را به وجود می آورد و ثبات زندگی را مختل می کند.
3) افراد رفیق باز (اهل دوستی های افراطی)
معمولاً این افراد زندگی شان را وقف رفقا و دوستان شان می کنند و یک سلسله رفتار و عادت های افراطی با دوستان شان دارند.
همه ما نیاز به رابطه با دوست داریم اما به شکل متعادل نه اینکه تمام زمان خود را برای دوستانمان صرف کنیم. به عنوان مثال افرادی هستند که با اینکه ازدواج هم کرده اند ترجیح شان این است که با دوستان دوران مجردی شان و بدون خانواده خود به سفر بروند یا از زمان و وقتی که قاعدتاً باید در اختیار خانواده خود باشد می زنند تا با دوستان شان باشند، در نتیجه فضای رابطه به هم می خورد و طرف مقابل احساس ناامنی و بی توجهی می کند.
4) افراد بدبین و شکاک
زمانی که طرف مقابل میزان کنترل کردن و به اصطلاح چک کردنش شَدید می شود یک نوع بدبینی همراه با سوء ظن شکل می گیرد. فرض ما اینجا بر این است که ما خطایی انجام نداده ایم و مدام زیر سوال می رویم. ممکن است زوج ها بواسطه دوست داشتن هم در سال های ابتدایی، حساسیت هایی هم داشته باشند، این طبیعی است اما اگر میزان حساسیت شدت پیدا کند و افراطی شود، فضای منفی گرایی و بدبینی و حتی محرومیت وجود دارد که به زندگی مشترک شدیداً آسیب می رساند.
اغلب این افراد دچار اختلال پارانوئید هستند که پیش از ازدواج نیز اغلب نشانه هایش را نشان می دهد. برای اینکه در مرحله پیش از ازدواج این افراد را بشناسید باید بدانید که این افراد در ابتدا سوالات بدبینانه ای می پرسند و به انواع شیوه های ممکن اطرافیان شان را محدود می کنند.
5) افراد قدرت طلب یا کنترلگرا
این افراد معمولاً انسان های قوی در حوزه شغلی و روابط هستند و می توانند همه چیز را مدیریت کنند که در ابتدا بسیار جذاب به نظر می رسند، چرا که حس قدرت به طرف مقابل می دهند و اعمال قدرت هم دارند اما به شکل افراطی. این دسته از اشخاص اجازه تصمیم گیری حتی در مسائل کوچک به شریک زندگی شان را نمی دهند و در همه ابعاد زندگی کنترل شدیدی دارند که باعث از بین بردن اعتماد به نفس، فردیت و احترام طرف مقابل شان می شود.
6) افراد بی مسئولیت
این دسته از اشخاص معمولاً تصمیم گیرنده نیستند و نمی توانند برای زندگی مشترک یک نقش صحیح و سالم را بازی کنند. زندگی مشترک یک مسئولیت پذیری بزرگ در همه ابعاد است و بار زندگی مشترک با این گونه اشخاص کاملاً بر دوش طرف مقابل می افتد. این افراد مسئولیت اداره مسائل مالی، رفت و آمد خانوادگی و… نمی پذیرند و قطعاً زندگی با این افراد بسیار مشکل خواهد بود.
7) افراد بی تعهد
تعهد یکی از پایه های مهم زندگی است، بسیار اهمیت دارد و اینکه دو طرف باید معنایشان از تعهد یکسان باشد. کسانی هستند که اهل روابط گسترده و به اصطلاح باز می باشند، به تعبیر خودشان دوستان اجتماعی دارند و درد و دل هایشان را به شخص دیگری می گویند این قطعاً باعث ناراحتی همسرشان می شود. در طول ماه های آغازین آشنایی این نوع روابط خیلی سریع شناسایی می شود.
8) افراد بی توجه و سرد
این اشخاص از همان روزهای اول آشنایی و بعد از یکی دو ماه نشانه هایی را از خود نشان می دهند مبنی بر آنکه به طرف مقابل شان توجه نمی کنند و توجه شان معطوف به دیگران یا مسائل دیگر است. مواردی چون قرار گذاشتن، ابراز احساسات و… را انجام نمی دهند و در واقع آنها نمی توانند طرف مقابل خود را شارژ عاطفی کنند.
9) افرادی که با ما تفاوت های زیادی دارند.
در ابتدا ممکن است تفاوت های زیاد طرف مقابل جذاب باشد اما تحقیقات نشان داده است افرادی که شباهت زیادی به یکدیگر دارند رابطه های ماندگارتری نیز خواهند داشت. منظور از تفاوت، اصلی ترین تفاوت ها و تفاوت در موارد مهم است مانند تفاوت اعتقادات مذهبی، نوع نگرش کلان به زندگی و اولویت های مالی و تفریحات و….
10) افراد افسرده
ما گاهی با افراد شدیداً افسرده وارد رابطه می شویم که در واقع آنها را نجات دهیم اما آنقدر میزان افسردگی وی عمیق است که ما ناجی او می شویم.
افراد افسرده تا زمانی که مشکل خودشان را حل نکنند، نوع نگرش منفی شان بسیار زیاد است و این میزان از افسردگی و ناراحتی قطعاً در رابطه تاثیرگذار خواهد بود.
11) افرادی که مشکلات و اختلالات جنسی دارند.
این مورد مربوط به افرادی می شود که ناتوانی جنسی یا اختلالات جنسی دارند که معمولاً در دوران آشنایی اولیه تشخیص آن بسیار سخت است و باید پیش از ازدواج از مشاوره های زناشویی کمک گرفته شود.
12) افرادی که اختلال شخصیتی دارند.
در اینجا به افرادی اشاره می شود که مسائل شخصیتی شان فراتر از حد تعادل و ریشه دار است و این اختلالات باعث مشکلات جدی در زندگی مشترک می شود.
وقتی همسر ما دچار اختلال روانی باشد زندگی همیشه روی محور جدال و بحث و حتی پرخاشگری است. نمونه های اختلالات شخصیتی آسیب رسان مانند اختلال شخصیتی مرزی، پارانوئید و… است. این افراد باید سریعاً مورد درمان های اساسی قرار بگیرند تا بتوانند با غلبه بر این مسائل به زندگی عادی خود بازگردند.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «برای ازدواج از این شخصیت ها دوری کنید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله پویا پاکرو، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.