با خواص درمانی گلابی آشنا شوید

گلابی میوه شیرین و آبداری است که از لحاظ ظاهری شبیه به سیب می باشد و داخل آن هسته هایی دیده می شود؛ اما بر خلاف سیب، گلابی پوسته نازکی دارد و در رنگ های زرد، سبز، قهوه ای، قرمز یا ترکیبی از رنگ های پاییزی به بازار می آید.

گلابی در گروه میوه های پر خاصیت جا می گیرد که می توانید در فصل پاییز از مزایای آن بهره مند شوید. گلابی منبع عالی از فیبر قابل حل در آب است. ویتامین های B1 – A – B2 و C به همراه اسید فولیک و نیاسین هم در ترکیبات گلابی وجود دارند. علاوه بر این، گلابی دسته ای از مواد معدنی مانند مس، فسفر و پتاسیم را به مقادیر فراوان در خود جای داده و به مقدار جزئی تر کلسیم، آهن، منیزیم و سدیم هم دارد.

بعضی از انواع گلابی نسبت به سایرین آهن بیشتری دارند. این نوع گلابی ها را وقتی از وسط نصف می کنید به سرعت قهوه ای می شوند. اگر گلابی بعد از برش به رنگ قهوه ای در نیاید به این معناست که آهن موجود در آن بسیار کم است یا اصلاً فاقد این ماده معدنی است.

علاوه بر این موارد، گلابی میوه ای است که کمتر در افراد مستعد آلرژی ایجاد می کند و آب این میوه یک ماده مقوی برای رشد کودکان نوپا است. در ادامه شما می توانید با خواص درمانی گلابی، بیشتر آشنا شوید.

خواص گلابی

1) تنظیم فشار خون
گلابی با داشتن آنتی اکسیدان های مختلف از بالا رفتن فشار خون و بروز سکته مغزی پیشگیری می کند.

2) پیشگیری از سرطان
حجم زیاد ویتامین ث (C) و مس در گلابی آن را به یک میوه ضد سرطانی تبدیل کرده که از سلول ها محافظت و در مقابل تخریب ناشی از رادیکال های آزاد، ایستادگی می کند.

3) تنظیم کلسترول
پکتین ترکیب دیگری است که به وفور در گلابی وجود دارد و در پایین آوردن کلسترول خون نقش چشمگیری ایفا می کند.

4) سلامت روده
مصرف گلابی تازه به دلیل داشتن فیبر، سلامت روده ها و دستگاه گوارش را تضمین می کند. البته اگر آب گلابی را مصرف کنید، خاصیتش از این لحاظ کمتر می شود.

5) پیشگیری از یبوست
پکتین ادرارآور و ضد یبوست است. نوشیدن آب گلابی بطور مرتب به تنظیم و حرکات روده ای کمک می کند.

6) میوه ای انرژی زا
آب گلابی یک منبع انرژی زای طبیعی است که به دلیل داشتن قندهای گلوکز و فروکتوز انرژی شما را افزایش می دهد.

7) تب بُر
گلابی خواص خنک کنندگی هم دارد، به همین دلیل برای پایین آوردن دمای بدن هنگام تب موثر است. بنابراین بهترین راه برای درمان تب این است که یک لیوان بزرگ آب گلابی بنوشید.

8) تقویت دستگاه ایمنی
آنتی اکسیدان های گلابی به تقویت دستگاه ایمنی بدن کمک می کنند. بنابراین آب گلابی از بروز سرماخوردگی های فصلی پیشگیری می کند.

9) مقابله با پوکی استخوان
گلابی از لحاظ داشتن ماده معدنی «برم» در سطح خوبی قرار دارد. این ماده معدنی سبب حفظ کلسیم در بدن شده و از پوکی استخوان پیشگیری می کند.

ارزش غذایی 100 گرم گلابی:

کالری: 41 کیلو کالری (172 کیلو ژول)

اطلاعات کربوهیدرات ها:

  • کل کربوهیدرات: 9.6 گرم

اطلاعات ویتامین ها:

  • نیاسین (B3): 0.5 میلی گرم
  • پیریدوکسین (B6): 0.1 میلی گرم
  • اسید فولیک یا فولات (B9): 6 میکروگرم
  • ویتامین A (آ): 43 IU
    • بتا کاروتن: 25 میکروگرم
    • بتا کریپتوکسانتین: 3 میکروگرم
  • ویتامین C (ث): 14 میلی گرم

اطلاعات پروتئین و اسیدهای آمینه:

  • پروتئین: 0.7 گرم

اطلاعات چربی و اسیدهای چرب:

  • چربی کل: 0.5 گرم
  • مجموع اسیدهای چرب امگا 3: 23 میلی گرم
  • مجموع اسیدهای چرب امگا 6: 186 میلی گرم

اطلاعات مواد معدنی:

  • کلسیم: 56 میلی گرم
  • مس: 0.1 میلی گرم
  • آهن: 0.3 میلی گرم
  • منیزیم: 85 میلی گرم
  • فسفر: 24 میلی گرم
  • سلنیوم: 0.6 میکروگرم
  • روی: 0.1 میلی گرم
  • سدیم: 5 میلی گرم
  • پتاسیم: 220 میلی گرم

سلامتی شما آرزوی ما است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «با خواص درمانی گلابی آشنا شوید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله کلینیک تندرستی و سلامت مجله زندگی ایده آل و مقالات وب سایت SELF Nutrition Data به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا