چرا حیوانات فعالیت شبانه دارند؟
حیوانات به علت دخالتی که انسان ها در محیط زیست آنها دارند، تغییراتی را در روند زیست خود ایجاد کرده اند. با توجه به این مسئله، پستانداران جهان به منظور محدود کردن و به حداقل رساندن تماس شان با انسان ها ساعت های فعال خود را تغییر داده و در تاریکی شروع به فعالیت می کنند. هر چند که این موضوع سبب شده آنها به آسانی قربانی شکارچیان گرسنه شوند.
طبق مطالعات گسترده صورت پذیرفته از سال 2018، دانشمندان آمریکایی در میان تمامی قاره ها به جز قطب جنوب ریتم زیست شناسی 141 گروه حیوانی از 62 گونه مختلف را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که پستانداران جهان بطور روز افزونی به جای فعالیت در طول روز فعالیت شبانه خود را گسترش داده اند. دانشمندان متوجه شدند فعالیت های شبانه حیوانات بطور متوسط 36 درصد در مناطقی که اغلب در طول روز در تماس با انسان بودند، افزایش یافته است. گونه های منحصر به فرد این روند تغییر ساعات فعالیت را به دلایل مختلف مانند دسترسی به غذا یا جلوگیری از شکار شدن انجام می دهند اما بطورکلی، دلیل این امر محدود کردن به حداقل رساندن تماس با انسان ها است. دانشمندان تاکید می کنند که تغییرات ریتم زیستی برای میلیون ها سال به عنوان یک سازگاری با محیط شناخته شده است که گونه های خاص برای جلوگیری از خطر مواجهه با شکارچیان، انتخاب کرده اند.
توانایی حیوانات برای تغییر زمان زیستی فعالیت های خود مزیتی برای تعامل بین حیوانات و انسان ها محسوب می شود اما به عنوان تغییری در حالت طبیعی زندگی حیوانات محسوب می شود. بنابراین دانشمندان معتقد هستند که این روند می تواند عواقب نامطلوبی را در ارتباط با تغذیه و رفتار حیوانات داشته باشد. فعالیت شبانه حیوانات آنها را در معرض خطر حمله شکارچیان جدیدی قرار می دهد که متعاقباً باید یاد بگیرند که چگونه رفتار کنند.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «چرا حیوانات فعالیت شبانه دارند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.