چرا خرگوش گوش های بزرگی دارد؟

خرگوش پستانداری کوچک با دمی کوتاه و گوش هایی بزرگ است. این جانوران را در اغلب نقاط جهان می توان یافت. خرگوش ها در مقایسه با جثه کوچک شان گوش های بزرگی دارند.

خرگوش ها جانورانی ترسو و ضعیف هستند و دشمنان زیادی دارند. این جانوران به کمک گوش های بزرگ خود ضعیف ترین صداها را می شنوند. گوش های بزرگ خرگوش امواج صوتی را می گیرند و به گوش داخلی هدایت می کنند. به این ترتیب جانور صدای نزدیک شدن دشمنانش را به موقع می شنود و می گریزد و خود را به نقطه ای امن می رساند. خرگوش ها همیشه هوشیار و مراقب هستند و مرتب گوش هایشان را به اطراف حرکت می دهند تا کوچکترین صدای دشمن را بشنوند.

خرگوش های وحشی اکثر روز را در لانه هایشان در زیر زمین می گذرانند و معمولاً پس از تاریک شدن هوا برای یافتن غذا بیرون می آیند. حس بویایی آنها نیز قوی است. خرگوش ها به دلیل داشتن پاهای عقبی بلند می توانند با سرعت 65 کیلومتر بر ساعت بدوند. غذای اصلی آنها علف است؛ ولی از سایر گیاهان و سبزیجات نیز تغذیه می کنند.

یکی از ویژگی های این جانوران، سرعت تولید مثل آنها است. این امر باعث می شود با وجود دشمنان زیاد، تعداد آنها همواره زیاد باقی بماند. هر خرگوش ماده سالانه بطور متوسط 10 تا 12 نوزاد به دنیا می آورد. گربه، سگ، روباه، گرگ، مینک و خز دشمنان اصلی خرگوش محسوب می شوند. انسان نیز یکی از بزرگترین دشمنان خرگوش است و آن را به خاطر پوست و گوشتش شکار می کند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا خرگوش گوش های بزرگی دارد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا