بدافزار چیست؟

بدافزار (Malware) مخفف عبارت نرم افزار مخرب (Malicious Software) است که برای انجام کارهای غیر قانونی از کسب درآمد گرفته تا سرقت اطلاعات، جاسوسی و ایجاد مشکل برای کاربران اینترنت استفاده می شود. بدافزارها با استفاده از نقاط ضعف سیستم عامل ها می توانند کاربران دستگاه های هوشمند مختلف را با اهداف تجاری یا شخصی مورد حمله قرار دهند.

طبق گزارش سال 2020 شرکت مالویربایتس (تولیدکننده نرم افزار امنیتی)، 10 نوع رایج بدافزارها که مصرف کننده ها و کسب و کارها را مورد حمله قرار داده اند شامل تبلیغ افزار، تروجان (اسب تراوا)، ریسک افزار، ابزار هک، ابزار کرک، در پشتی (Backdoor)، نرم افزارهای جاسوسی، نرم افزارهای امنیتی جعلی روگ، روباینده مرورگر و کرم ها بوده اند.

همچنین صنایع خدماتی، آموزشی، خرده فروشی، ساخت، حکومتی و دارویی نسبت به سایر صنعت ها بیشتر مورد هدف بدافزارها قرار گرفته اند.

بدافزارهای نام برده هر کدام از روش های خاصی برای آلوده کردن استفاده می کنند و حتی ممکن است در یک حمله، ترکیبی از روش های ذکر شده بکار برده شود. موسسه ای وی تست (AV – TEST) روزانه آمار بدافزارها و برنامه های ناخواسته را جمع آوری و طبقه بندی می کند. طبق گزارش این موسسه در سال 2015 حدود 470 میلیون بدافزار شناسایی شد در حالی که در سال 2020 این تعداد به بیش از 1139 میلیون افزایش پیدا کرده است که نشان دهنده رونق بیشتر این صنعت است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «بدافزار چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا