تیتراسیون چیست؟

تیتراسیون یا عیارسنجی روشی است که در آنالیز یا تجزیه و تحلیل شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد و هدف از آن اندازه گیری دقیق حجم های دو محلول است که نسبت به هم واکنش نشان می دهند. اگر غلظت یکی از محلول ها معلوم باشد، می توان غلظت محلول دیگر را بدست آورد.

حجم معینی از یک محلول را درون بالون (ظرف مخصوص آزمایش) می ریزند. محلول دیگر نیز درون یک لوله بلند و مدرج به نام بورت ریخته می شود. در انتهای بورت شیری قرار دارد تا بتوان محلول درون آن را بتدریج به بالون اضافه کرد. لحظه تکمیل واکنش شیمیایی بین محلول ها که نقطه پایانی نامیده می شود، با اضافه کردن یک معرف شیمیایی، محلول درون بالون قابل تشخیص است.

در تیتراسیون بین یک اسید و یک قلیا یا باز، می توان از تورنسل به عنوان معرف استفاده کرد. در لحظه ای که تورنسل از قرمز به آبی (یا از آبی به قرمز) تغییر رنگ دهد، نقطه پایانی فرا رسیده است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «تیتراسیون چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب Kingfisher Science Encyclopedia، تالیف Catherine Headlam ترجمه محمود سالک از نشر Kingfisher Books، منتشر شده در ۱۹۹۱ با شابک ۹۷۸۰۸۶۲۷۲۸۵۳۳ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا