تاثیر درآمد افراد بر امید آنها به زندگی
امروزه تصور بر این است که هر چقدر فرد ثروت بیشتری داشته باشد، امید او به زندگی بیشتر است؛ چرا که دسترسی آسان تری به مراقبت های درمانی دارد. تحقیقات جدید نگرش پیچیده تری را نسبت به این موضوع دارند و می گویند پاسخ این مسئله به این وضوح و شفافیت نیست.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، تحقیقات نشان می دهند تفاوت فاحشی بین امید به زندگی افراد در ایالت های گوناگون کشور آمریکا وجود دارد. این تفاوت به علت تنوع سطح درآمد جمعیت است. نتایج نشان می دهند از میان مردان بالای 40 سال در کشور آمریکا، افرادی که کمترین درآمد را دارند 14.6 سال کمتر از ثروتمندان عمر می کنند. همین آمار در مورد خانم هایی با سن و سال مشابه 10.1 سال است.
با این وجود محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک معتقدند چنین محاسباتی از جمله تغییر سطح درآمد نمی توانند در این زمینه فاکتور مهمی به شمار آیند. تیم دانمارکی متشکل از سه اقتصاددان دریافتند که همکاران آمریکایی شان سطح درآمد افراد را در تمام طول عمر آنها ثابت فرض کرده اند؛ اما در واقعیت افراد کم درآمد ممکن است در نقطه ای از زندگی خود به سطوح درآمدی بالا برسند و ثروتمندان نیز در طول زندگی خود به سطوح پایین حقوق و دستمزد سقوط کنند.
محققان دریافتند که اختلاف بین امید به زندگی در کسانی که سطوح درآمدی گوناگونی را تجربه کرده اند، نسبت به افرادی که درآمد همواره ثابتی داشته اند، بسیار بارز و مشخص است؛ بنابراین با در نظر گرفتن تغییر سطح درآمد، یک مرد 40 ساله با درآمد بالا بطور متوسط می تواند 77.6 سال عمر کند؛ در حالی که فردی با همین سن و سال اما با درآمد اندک ممکن است 75.2 سال زندگی کند. این یعنی فاصله بین امید به زندگی در سطوح مختلف درآمدی مردان 2.4 سال است و این رقم برای زنان به 2.2 سال می رسد. همچنین افراد با درآمد بالا دسترسی راحت تری به تکنولوژی دارند که می تواند حافظ سلامتی و تندرستی آنها باشد.
منابع
خبر علمی «تاثیر درآمد افراد بر امید آنها به زندگی» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به PNAS و مجله موفقیت، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.