قرص ضد بارداری اورژانسی چیست؟

قرص ضد بارداری اورژانسی نوعی قرص جلوگیری از بارداری است که معمولاً توسط خانم هایی استفاده می شود که مقاربت بدون محافظت داشته یا روش های پیشگیری از بارداری برای آنها موفقیت آمیز نبوده است.

البته استفاده از این قرص، یک روش معمول برای پیشگیری از بارداری نیست و صرفاً باید در شرایط خاص مصرف شود. پاره شدن یا در آمدن کاندوم در حین مقاربت و یا فراموش کردن مصرف قرص ضد بارداری در دوره عادت ماهانه، مواردی هستند که مصرف قرص ضد بارداری اورژانسی را الزام آور می کند.

قرص ضد بارداری اورژانسی خوراکی باید برای پیشگیری از بارداری مصرف شود، نه برای خاتمه دادن به آن. این قرص از طریق ایجاد تاخیر در تخمک گذاری عمل می کند. همچنین قرص ضد بارداری اورژانسی، از فرد در برابر بیماری های مقاربتی مانند ایدز محافظت نمی کند. بلکه بطور خاص برای پیشگیری اضطراری از بارداری تهیه شده است.

این قرص بدون نسخه و بدون محدودیت سنی برای تمام افراد، قابل دسترسی است. در این مقاله شما می توانید با کارکرد آن آشنا شوید.

قرص اورژانسی چگونه عمل می کند؟

قرص ضد بارداری اورژانسی با متوقف کردن موقتی خروج تخمک ها، توقف تخمک گذاری یا جلوگیری از کاشته شدن تخمک بارور شده به داخل رحم، از بارداری پیشگیری می کند.

اولین مرحله تاثیرگذاری قرص ضد بارداری اورژانسی، دریافت یک دوز با استفاده از تنها یک قرص است. تاثیرگذاری آن به فاصله زمانی مصرف قرص با زمان مقاربت بستگی دارد. این قرص باید تا 72 ساعت بعد از مقاربت بدون محافظت مصرف شود.

با مصرف صحیح قرص ضد بارداری اورژانسی، احتمال بارداری تا 90 درصد کاهش پیدا می کند.

قرص اورژانسی تا چه حد تاثیرگذار است؟

استفاده از قرص ضد بارداری اورژانسی، پس از مقاربت محافظت نشده، احتمال بارداری را کاهش می دهد. از هر 8 زنی که قرص اورژانسی را مصرف کرده اند، 7 نفر از آنها که احتمال بارداری داشته اند، با استفاده از این قرص باردار نشده اند. به علاوه تحقیقات حاکی از آن است که میزان تاثیرگذاری قرص اورژانسی برای زنانی که بیش از 75 کیلوگرم وزن دارند، کاهش پیدا می کند. بنابراین برای افرادی که وزن شان بیش از این مقدار است، استفاده از قرص اورژانسی توصیه نمی شود و در عوض بهتر است از IUD (وسیله داخل رحمی) استفاده کنند. میزان تاثیرگذاری IUD، در صورتی که طی 5 تا 7 روز پس از مقاربت محافظت نشده وارد رحم شود، حدود 99 درصد است.

چه کسانی باید قرص اورژانسی را مصرف کنند؟

قرص ضد بارداری اورژانسی برای زنی که باردار شده، تاثیری ندارد. به علاوه زنانی که به بیماری های انعقاد خون یا ترومبوز ورید عمقی مبتلا هستند، نباید از قرص ضد بارداری اورژانسی استفاده کنند.

عوارض جانبی مصرف قرص اورژانسی چیست؟

شایع ترین عوارض جانبی مربوط به قرص های ضد بارداری اورژانسی عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • دردهای شکمی
  • خستگی
  • سردرد
  • تغییرات در قاعدگی

اگر از قرص ضد بارداری اورژانسی استفاده می کنید، بهتر است برای کاهش حالت تهوع، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. ممکن است داروی ضد تهوع برای شما تجویز شود تا آن را قبل از قرص اورژانسی مصرف کنید.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «قرص ضد بارداری اورژانسی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله وب سایت WebMD ترجمه مجله سلام سلامت، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا