نظریه تکامل داروین چیست؟

انسان تصور می کرد هر یک از اَشکال زندگی روی زمین بطور جداگانه و مستقل به شکل امروزی خود به وجود آمده است. چارلز داروین (Charles Darwin) اولین دانشمندی بود که این عقیده را رد و نظریه جدید تکامل را پایه گذاری کرد. بر اساس این نظریه، تکامل جریانی است که موجب پدید آمدن موجودات امروزی از اجداد مشترکی که میلیون ها سال پیش زندگی می کردند، شده است.

چارلز داروین در سال 1809 میلادی در انگلستان چشم به جهان گشود. او تحصیلات خود را در دانشگاه ادینبورگ به پایان رساند. داروین علاقه بسیاری به مطالعه دقیق و عمیق علوم زیستی داشت. او در سن 22 سالگی با کشتی بیگل عازم سفری به دور دنیا شد. داروین در طول این سفر پنج ساله، از کشورهای بسیاری دیدن کرد و جانوران مختلفی را مورد مطالعه قرار داد. در واقع در همین سفر بود که او به نظریه خود در زمینه تکامل و تغییر تدریجی گونه ها دست یافت.

چارلز داروین
چارلز داروین

داروین پس از بازگشت از سفر، نامه ای از یک زیست شناس به نام آلفرد والاس دریافت کرد. والاس نیز در زمینه تکامل موجودات، تئوری مشابهی داشت. داروین در سال 1859 میلادی گزارشی از سفر دریایی خود با نام «اصل انواع از طریق انتخاب طبیعی» چاپ و منتشر کرد. تمام نسخه های چاپ اول کتاب ظرف چند روز به فروش رسید.

داروین در کتاب اصل انواع سعی داشت ثابت کند که تمامی موجودات زنده شکل کنونی خود را بتدریج و در اثر تکامل نسل های پیشین کسب کرده اند و همه آنها دارای اجداد مشترکی هستند. علاوه بر این، تئوری او در مورد انتخاب طبیعی، توضیح می داد که فقط موجوداتی که خود را با شرایط محیط سازگار می کنند می توانند در مبارزه برای بقاء زنده بمانند.

تکامل، روندی بسیار تدریجی است؛ به گونه ای که هر موجود زنده تنها اندکی با نسل پیشین خود تفاوت دارد.

داروین تمام زندگی خود را صرف مطالعه مسائل مربوط به علوم زیستی کرد. این زیست شناس بزرگ در سال 1882 میلادی درگذشت.

منابع

  1. کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال. ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز. موسسه نشر و تحقیقات ذکر. تیر 1393.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا