سوال و جواب های فنی مربوط به ضد یخ

می دانید چنانچه آب یخ بزند یا به اصطلاح منجمد شود، حجم آن زیاد می شود؟

آب در صفر درجه و گاهی کمتر از آن یخ می بندد و حجم آن حدود 0.9 درصد بیشتر می شود و ظرف خود را از هر جنس که باشد می شکند. آب داخل موتور هم در صورتی که یخ بزند، سیلندر را می ترکاند. البته در بدنه سیلندر و اکثراً زیر اگزوز، پولک های دایره شکل از نوع فلز به اندازه ی سکه تعبیه شده و هنگام منجمد شدن آب، این پولک ها به خارج پرتاب شده و از ترکیدن سیلندر جلوگیری می نمایند ولی برای اطمینان بیشتر لزوم ریختن ضد یخ در رادیاتور ضروری است.

خب تا حدودی با ضد یخ اتومبیل آشنا شدید. الان شما می توانید چند نکته فنی از ضد یخ را مطالعه نمایید.

ضد یخ باید استاندارد، ضد زنگ و تا منهای چند درجه زیر صفر مقاومت داشته باشد، حالت قلیائی و پوسیدگی نداشته باشد و برای مدتی خاصیت خود را از دست ندهد.

آزمایش ضد یخ
چنانچه به ضد یخ خریداری شده مطمئن نیستید، مقداری از آن را حداقل به مدت 3 ساعت در فریزر یا جایخی یخچال بگذارید؛ اگر منجمد شد یا یخ زد، استفاده از آن زیان آور و به مصلحت نمی باشد.

بهتر است قبل از ریختن ضد یخ، رادیاتور شستشو شود و از شیلنگ های آب بازدید به عمل آید که نشتی نداشته باشد.

توجه داشته باشید در نقاط سردسیر، ضد یخ را به نسبت مساوی با آب مخلوط کرده (یعنی در مقابل یک لیتر آب یک لیتر ضد یخ) و در رادیاتور بریزید.

در پایان لازم است، به چند نکته ی مفید نیز اشاره داشته باشیم:

  1. همیشه در رادیاتور اتومبیل خود ضد یخ بریزید. زیرا هم از یخ زدن آن در زمستان جلوگیری کرده و همچنین مانع از جوش آمدن موتور در هوای گرم خواهد شد. به عبارتی ضد یخ ها، ضد جوش نیز هستند.
  2. عمر ضد یخ معمولاً یکسال است که باید از اول پاییز آب رادیاتور را کامل خالی کرده و آب مجدد را به همراه ضد یخ در آن بریزید.

شما می توانید با افزایش اطلاعات خود کمتر به تعمیرگاه بروید و در شرایط اضطراری، آگاهانه در مقابل مکانیک بایستید.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «سوال و جواب های فنی مربوط به ضد یخ»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش میدانی، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب های مکانیک عمومی اتومبیل و رانندگی پایه یکم، نوشته ی اعزازالدین مشکوتی از انتشارات کوروش، منتشر شده در 1378 با شابک 4-83-6049-964 و تعمیرکار اتومبیل خود باشید، نوشته ی مهندس سیدامیر موسوی از انتشارات نظری، منتشر شده در مهر 1391 با شابک 0-89-6168-600-978 به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا