Subnetting چیست؟

در سازمان ها و موسسات بزرگ، بعضی از زیرمجموعه ها ترجیح می دهند که از دیگر مجموعه ها جدا باشند و این به معنی از هم گسیختگی شبکه می باشد. اگر شما از مدیران و یا حتی کارمندان ساده یک سازمان هستید به خوبی متوجه شده اید که بعضی از مدیریت ها از جمله مدیریت مالی سازمان ترجیح می دهد شبکه ای جدا از بقیه داشته باشد تا امنیت آنها توسط دیگر بخش ها به خطر نیفتد و گاهی مدعی هستند که سرور شبکه باید در مدیریت آنها نصب شود! از طرفی بخش IT سازمان برای مدیریت کاربران و شبکه نیاز به در دسترس بودن تجهیزات در حوزه مدیریتی خود را واجب می داند.

این گونه مشکلات از یکسو و از سوی دیگر نیاز به استفاده بهینه از IP برای اختصاص دادن به نودهای (Node) شبکه نیاز به استفاده از Subnetting را پی ریزی می کند.

وقتی از یک متخصص شبکه تعریف Subnetting پرسیده شود، بدون شک خواهید شنید: «به عمل قرض دادن بیت (Bit) های Net ID به Host ID در اصطلاح Subnetting می گویند.»

مباحث مربوط به Subnetting و در کل IP Addressing از مشکل ترین مفاهیم تئوری شبکه به شمار می روند. درست به همین دلیل وب سایت هایی برای کاربران و مدیران طراحی شده تا با چند کلیک ساده و به راحتی به اطلاعات مورد نیاز دست یابند. از این جمله می توان به وب سایت www.subnet-calculator.com اشاره نمود.

همانطور که اشاره شد، در حال حاضر یکی از پُر استفاده ترین مکان ها از این تکنولوژی، شبکه های بزرگ و یا حتی کوچک ولی پراکنده هستند تا به راحتی بدون اینکه کوچکترین جابجایی در تجهیزات بدهیم و یا اینکه شبکه را منقطع کنیم، IPها را دسته بندی کرده (Range) و هر کدام از دسته ها را با یک Subnetting مجزا به یک روتر (Router) ارجاع بدهیم و بقیه کار را به روترها بسپاریم.

نکته: توجه داشته باشید در Subnetting برای اتصال زیر شبکه ها به یکدیگر حتماً از یک روتر بهره ببرید.

در این روش، زیر شبکه از دید یک کاربر داخلی مانند یک شبکه مجزا کار می کند، چرا که کاربران دو زیر شبکه مختلف با دو Subnet mask مجزا به شبکه متصل هستند و طبیعتاً یکدیگر را نخواهند دید.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «Subnetting چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب مدیریت سرور، نوشته ی وحید گودرزی اصفهانی از انتشارات ناقوس، منتشر شده در 1395 با شابک 5-854-377-964-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا