چرا رصدخانه ها را در نقاط مرتفع کوهستانی می سازند؟
ستاره شناسان دانشمندانی هستند که به مطالعه کرات آسمانی می پردازند. بسیاری از آنها رصدخانه هایشان را در نقاط مرتفع کوهستانی می سازند تا از آنجا بتوانند به مطالعه ستارگان و سیارات مشغول شوند.
سیاره ما با لایه هایی از هوا که جوّ یا اتمسفر نامیده می شود، احاطه شده است. جو به نور و برخی تشعشعات اجازه عبور می دهد و از حیات بر کره زمین حفاظت می کند. اما در جو، ابر و غبار نیز فراوان است و این مانع می شود تا تمام تشعشع خورشید و ستارگان از آن بگذرد.
ستاره شناسان می خواهند واضح ترین تصویر را از ستارگان بدست آورند، پس رصدخانه را در نقاط مرتفع کوهستانی یعنی مکانی که آلودگی هوا و ضخامت لایه های مزاحمِ دید کمتر است، می سازند.
همچنین ستاره شناسان از تلسکوپ های ماهواره ای نیز استفاده می کنند. ماهواره ای که تلسکوپ بر آن نصب شده، در مداری خارج از جو زمین قرار داده می شود تا بتواند عکس هایی با زمینه صاف تر تهیه و ارسال کند.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «چرا رصدخانه ها را در نقاط مرتفع کوهستانی می سازند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب بخوانید و بدانید، ویراستار بی تو ساگال و ترجمه سپیده عندلیب و حسین یاسینی از انتشارات پیکان، منتشر شده در اسفند 1384 با شابک 3-72-6229-964-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]