چرا الماس می درخشد؟
مردم به دو دلیل در پی الماس می باشند. یکی آنکه سخت ترین ماده شناخته شده برای انسان است که در صنعت هم قابل استفاده می باشد. دلیل دوم هم اینکه الماس بسیار زیبا است و مردم از تماشای آن لذت می برند.
الماس نتیجه ی فرآیندی است که در طبیعت رخ می دهد. به عبارتی میلیون ها سال پیش، زمین به تدریج سرد شد و در آن زمان، توده ای سنگ داغ در زیر زمین وجود داشت که در معرض فشار و گرمای زیاد بود. در نتیجه، مولکول های کربن با هم جمع شده و به صورت متراکم و بلورهای روشن در آمدند. الماس فقط بلوری از کربن خالص است.
زمانی که الماس در شکل تراش داده نشده پیدا می شود، ظاهر خارجی آن تیره است، که انسان با صرف وقت، آن را به شکل جواهر درخشنده ای که همه آن را می شناسیم در می آورد. اکثر الماس ها با اره به دو قسمت می شوند و هر نیمه شکل داده شده و به شکل یک الماس گرد به نام برلیان تراش داده می شود. سپس سطوح یا تراش های کوچک به شکل لوزی در آورده می شوند. برلیان بطور متوسط 58 برش و یا حتی بیش از این دارد. این برش ها سبب درخشش الماس می شوند، به این دلیل که الماس قدرت تجزیه کنندگی بالایی دارد، یعنی وقتی نور داخل آن می شود بیشتر از سایر مواد نور را می شکند. نور در اثر عبور از الماس شکسته می شود، بطوریکه به طرف سنگ منعکس می شود. بنابراین زمانی که به الماس نگاه می کنیم، مقدار بیشتری نور به چشم ما بازگشته و آن را درخشنده تر می نمایاند. الماس همچنین نور را به رنگ های مختلفش تجزیه کرده و این عمل به الماس حالت برانگیختگی می دهد.
جالب است بدانید که برای اولین بار در سال 1430 میلادی یک بانوی فرانسوی به نام آگنس سورل از الماس به عنوان زیورآلات شخصی استفاده کرد و از آن به بعد این عادت رواج یافت.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «چرا الماس می درخشد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]