ابی احمد علی برنده جایزه نوبل صلح 2019 کیست؟

ابی احمد علی (Abiy Ahmed Ali) 43 ساله در سال 1976 در جنوب اتیوپی متولد شد؛ کشوری پُر جمعیت که تاریخ آن را دستخوش تغییرات ناگوار زیادی تاکنون کرده است. او فارغ التحصیل دکتری در حوزه صلح و مسائل امنیتی است و همچنین در حوزه رهبری تحول گرا یک مدرک کارشناسی ارشد دیگر هم دارد. علاوه بر این، احمد علی در سنین جوانی به عنوان صلح بان سازمان ملل متحد در رواندا خدمت کرد و در بین سال های 1998 تا 2000 میلادی و در جریان جنگ مرزی بین اریتره و اتیوپی، رهبری یک تیم جاسوسی را برای شناسایی در ناحیه مرزی بر عهده داشت. همچنین دوران نمایندگی او در پارلمان با درگیری میان مسلمانان و مسیحیان مصادف شد؛ اما با تدابیر او صلح برقرار شد. احمد علی در این موقیعیت «مجمع مذهبی برای صلح» را راه اندازی کرد تا راه حلی پایدار برای صلح بیابد.

لازم است بدانید که ابی احمد علی در ماه مارس سال گذشته به عنوان دوازدهمین نخست وزیر اتیوپی قدرت را در دست گرفت. او از همان زمان اعلام کرد که مصمم است گفتگوهای صلح بر سر مناقشات ارضی با اریتره را از سر بگیرد. او بالاخره به آرزویش رسید و توانست به عنوان نخست وزیر کشورش انتخاب شود؛ کشوری که بیش از 102 میلیون نفر جمعیت دارد. او با در دست گرفتن قدرت توانست اصلاحات وسیعی را در اتیوپی شروع کند و راهکارهای جدیدی را برای برقراری آرامش در کشور اجرایی کند.

در این مقاله شما می توانید با ابی احمد علی و اقدامات وی آشنا شوید.

آزادی هزاران نیروی اپوزیسیون از زندان و اجازه بازگشت به مخالفان در تبعید به کشور و حذف قانون شکنجه زندانیان از جمله اقدامات او در یکسال اخیر بوده است، اما مهم ترین اقدام ابی احمد علی امضای قرارداد صلح با اریتره بود. اقدامی که به بن بست سیاسی روابط دو کشور پایان داد. اعلام استقلال اریتره از اتیوپی در سال 1961، سرآغاز جنگی 30 ساله بین دو کشور شد. با آنکه سازمان ملل متحد در سال 1933 اریتره را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت، اما اختلافات مرزی و مناقشات این دو کشور هیچ وقت پایان نپذیرفت؛ تا اینکه نخست وزیر 43 ساله اتیوپی توانست در همکاری نزدیک با ایسایاس آفورکی – رئیس جمهور اریتره – یک توافق صلح را میان دو کشور امضاء کند و به بن بست طولانی «نه جنگ و نه صلح» در روابط دو همسایه پایان دهد. قطعاً این پایان شروعی تازه در زندگی ابی احمد علی خواهد بود.

ابی احمد همچنین توجه ویژه ای به مسائل زیست محیطی دارد و در میان سیاستمدارهای جهان صاحب رکورد کاشت بیشترین درخت است. او همچنین نقش مهمی در کمک به تقسیم قدرت در سودان داشت که به حل بحران سیاسی در این کشور کمک کرد.

انسان های موفق اصولاً راه های درست را برای برقراری ارتباط بین افراد و حتی طبیعت پیدا می کنند و این خود جای تقدیر دارد.

نظر کارشناسان امور سیاسی درباره صلح بین اتیوپی و اریتره

کارشناسان امور سیاسی به رغم توافق صلح بین اتیوپی و اریتره به راه دشوار برقراری صلح و ثبات در منطقه اشاره کرده اند. توافق صلح اتیوپی و اریتره برای اجرایی شدن هنوز با موانع بسیاری روبرو است.

افزایش خشونت و قهر باعث شده که در سال 2018 بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره کمک های اضطراری سازمان ملل، حدود سه میلیون و 200 هزار نفر از شهروندان اتیوپی ناگزیر به فرار از خانه و کاشانه شوند. به باور مسئولان کمیته نوبل، جایزه نوبل صلح پشتوانه خوبی برای ابی احمد و پیشبرد سیاست های صلح جویانه او در این کشور خواهد بود و از میزان مهاجرت های اجباری مردم از این کشور می کاهد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «ابی احمد علی برنده جایزه نوبل صلح 2019 کیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا گزارش مجله دانستنیها، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا