ساخت پل از چه زمانی شروع شد؟

هزاران سال پیش انسان متوجه شد که می تواند از روی کنده ای که در عرض یک رودخانه افتاده است، عبور کند. در مناطق جنگلی او با بافتن ساقه های نرم گیاهان به یکدیگر پل می ساخت. با پیشرفت تمدن، انسان بتدریج شروع به ساختن پل هایی کرد که می توانستند وزن گاری ها و ارابه ها را نیز تحمل کنند.

ابتدایی ترین پل ها از یک تیر چوبی یا کنده درخت تشکیل شده بودند. این پل ها فقط یک دهانه داشتند. بعدها پل هایی ساخته شد که دارای چندین دهانه بودند. این پل ها نیز از جنس چوب بودند و تنها پایه های آن را از سنگ می ساختند.

مدارک کتبی موجود نشان می دهند که در سال 2230 قبل از میلاد، نخستین پل چوبی که دارای دهانه های سنگی بود، روی رودخانه فرات در بابل ساخته شد. پس از آن در سال 600 قبل از میلاد یک پل قوسی شکل سنگی روی رودخانه آرنو در ایتالیا بنا شد. بتدریج پیشرفت های بسیاری در امر پل سازی به وجود آمد. در سال 1779 میلادی نخستین پل فلزی روی رودخانه سورن در انگلستان ساخته شد. اولین پل بتونی در سال 1887 میلادی روی رودخانه راین در آلمان احداث شد.

امروزه با پیشرفت هایی که در زمینه معماری و مهندسی صورت گرفته است، ساخت پل های بسیار طولانی و محکم امکانپذیر شده است. پل هایی که در حال حاضر در نقاط مختلف جهان ساخته می شوند، معمولاً چهار نوع مختلف هستند که عبارتند از: پل های تیرآهنی، پل های قوسی، پل های معلق و پل های متحرک.

امروزه حتی روی عریض ترین رودخانه های جهان نیز پل احداث می شود. برخی از پل ها دارای دو طبقه هستند. یکی از این طبقات به عبور و مرور اتومبیل و طبقه دیگر به قطارها اختصاص داده می شود. گاهی اوقات روی رودخانه ای، پلی موقت ساخته می شود. قسمت های مختلف پل های موقت در محل به هم متصل می شوند. این پل ها روی آب شناور می باشند.

طولانی ترین پل جهان در انگلستان قرار دارد. بیش از 67 میلیون پوند صرف ساختن این پل شده است. عریض ترین پل جهان پل بندر سیدنی در استرالیا است. این پل 502.9 متر طول و 48 متر پهنا دارد. مرتفع ترین پل جهان روی رودخانه آرکانزاس در ایالات متحده آمریکا احداث شده است. این پل در 321 متری سطح دریا قرار دارد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «ساخت پل از چه زمانی شروع شد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا