روز قبل از زایمان چه بخورید؟

بعضی از نکاتی که در هفته آخر بارداری باید رعایت شوند بستگی به نوع زایمان (طبیعی یا سزارین) دارند. برای مثال افرادی که می خواهند سزارین شوند بهتر است در هفته آخر فعالیت فیزیکی زیادی نداشته باشند اما اگر قرار است زایمان طبیعی انجام شود باید فعالیت فیزیکی و پیاده روی را به روزی سه تا پنج ساعت افزایش داد زیرا فشار روی دهانه رحم و بالا و پایین شدن سر جنین مقداری دهانه رحم را نرم می کند و باعث می شود زایمان راحت تر انجام شود.

افرادی که می خواهند سزارین شوند هم بهتر است در هفته آخر پیاده روی سَبک داشته باشند به این دلیل که احتمال انعقاد خون در پاها طی بارداری شش تا هشت برابر یک فرد عادی می شود. در روزهای پایانی بارداری نیز از آنجایی که رحم فشار زیادی روی عروق اندام تحتانی یعنی پاها می آورد این احتمال افزایش پیدا می کند. پس خانمی که می خواهد سزارین شود لازم نیست تمام مدت استراحت کند بلکه باید فعالیت فیزیکی داشته باشد و پایش را از مچ در تختخواب تکان دهد و خم و راست کند. در واقع این افراد می توانند صبح یا عصر نیم ساعت تا 45 دقیقه پیاده روی سبک داشته باشند.

در این مقاله شما می توانید با بایدها و نبایدهای غذایی روز قبل از زایمان آشنا شوید.

روز قبل سزارین چه بخورید؟

اگر قرار است سزارین انجام دهید، روز قبل از زایمان ناهارتان را بخورید و عصرانه حدود ساعت هفت آش یا سوپ یا غذای بسیار سبک میل کنید. سپس تا 12 شب می توانید فقط مایعات بنوشید؛ از 12 شب به بعد هم باید کاملاً ناشتا باشید زیرا تخلیه معده خانم باردار خیلی کُند است. در کل، خانم باردار در روز عمل به عنوان یک خانم شکم پُر در نظر گرفته می شود.

بنابراین هر قدر شکم خالی تر باشد، احتمال برگشت غذا به داخل ریه هنگام عمل کمتر می شود. فقط به خانم هایی که مشکل تیروئید دارند و داروی لووتیروکسین مصرف می کنند توصیه می شود صبح روز عمل حدود ساعت چهار یا پنج صبح حتماً قرص شان را با یک مقدار خیلی کم آب میل کنند زیرا این موضوع از نظر بی هوشی و ثابت بودن وضعیت قلبی در روز عمل اهمیت دارد.

روز قبل از زایمان طبیعی چه بخورید؟

زایمان طبیعی معمولاً خبر نمی کند بنابراین نمی توان روز قبل از زایمان را دقیق تعیین کرد. توصیه می شود اگر در ابتدای دردهای زایمانی هستید یک دوش آب ولرم بگیرید. همچنین از موقعی که دردها شروع می شوند دیگر نباید غذاهای جامد میل کنید چون ممکن است احتیاج به اپیدورال داشته باشید و دچار تهوع و برگشت غذا به داخل ریه شوید. بنابراین از زمان شروع درد تنها می توانید مایعات، سوپ و غذاهای خیلی سبک بخورید. بعضی زایمان های طبیعی نیز مانند سزارین برنامه ریزی شده هستند زیرا گاهی اوقات فرد وارد هفته 40 یا 41 می شود اما هنوز دردهایش شروع نشده، بنابراین چنین فردی برای زایمان نیاز به اینداکشن و آمپول فشار دارد. در این مواقع فرد می داند که چه روزی قرار است زایمان کند، پس روز قبل باید حدود ساعت 7 و 8 شب غذای سبک مثل سوپ، آش و… بخورد. تا 12 شب هم می تواند فقط آب مصرف کند، بعد از 12 هم دیگر نباید چیزی بخورد. طی زایمان هم اگر لازم باشد می توان برای فرد سرم قندی – نمکی تجویز کرد تا دچار کمبود نشود.

در کلِ بارداری استفاده از یک فنجان قهوه یا دو تا سه لیوان چای کمرنگ در روز مجاز است اما چای و قهوه پُر رنگ به مقدار زیاد توصیه نمی شود چرا که محرک هستند. در واقع یک خانم باردار خود تپش قلب دارد و با نوشیدن این مایعات تپش قلب بیشتر می شود. باید مصرف آب را افزایش دهید و حتماً روزی 8 تا 10 لیوان (هر لیوان 250 سی سی) آب میل کنید. مصرف ماء الشعیر و نوشابه های گازدار در کل دوره بارداری توصیه نمی شود. دوغ هم اگر خانگی باشد و نمک کمی داشته باشد، مجاز است. شیر نیز نوشیدنی خیلی مهمی است و حتماً باید طی بارداری و هفته آخر دو تا سه لیوان در روز نوشیده شود.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «روز قبل از زایمان چه بخورید؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مصاحبه با دکتر آزیتا صفارزاده – متخصص زنان و فوق تخصص نازایی و لاپاراسکوپی – توسط محمد ستاری از مجله سیب سبز، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا