بوی خوش رز داماسک (گل محمدی) ناشی از چه ترکیباتی است؟

اسانسی که از گل محمدی به روش تقطیر بدست می آید، مایعی است فرار، بی رنگ یا زرد رنگ و نیمه جامد که در دمای 20 درجه سانتیگراد مایع بوده و در اثر سرد شدن تدریجی، متبلور شده و تشکیل کریستال می دهد. این کریستال در اثر گرم شدن می تواند دوباره به حالت مایع در آید.

در ماده اصلی تشکیل دهنده اسانس، الکل های مختلفی وجود دارد که مهم ترین آنها انواع ترپن ها، از جمله ژرانیول (Geraniol) و رودینول (Rhodinol) است. اساساً اسانس گل محمدی دارای دو قسمت جامد و مایع است. قسمت جامد که کریستالی است و استئاروپتن (Stearoptene) نامیده می شود، بدون بو بوده و در دمای 33 درجه سانتیگراد به مایع تبدیل می شود.

قسمت مایع اسانس گل محمدی الئوپتین (Eleoptene) نام دارد که دارای عطر قوی بوده و مزه آن کمی شیرین است. در واقع بخش مایع اسانس، مسئول تولید بوی خوش گل است. بیشترین حجم اسانس را الکل های ترپنی، مانند ژرانیول (C10H18O) 40 تا 70 درصد و سیترونلول در حدود 20 تا 40 درصد تشکیل می دهد. این دو ماده که بخش قابل ملاحظه ای از اسانس را شامل می شوند، به حالت مایع هستند و بویی مطبوع و ملایم دارند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «بوی خوش رز داماسک (گل محمدی) ناشی از چه ترکیباتی است؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا گزارش مهدی میرزائی در مجله دانشمند، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا