اسب دریایی چیست؟

اسب دریایی نوعی ماهی است که سری شبیه به اسب دارد؛ به همین دلیل به آن اسب دریایی می گویند. این جانور دارای گردنی بلند است و با حرکت دادن باله پشتی خود به صورت عمودی در آب شنا می کند. بدن اسب دریایی از حلقه های استخوانی پوشیده شده است و دمی شبیه به مار دارد.

طول اسب های دریایی بین 10 تا 30 سانتیمتر است. آنها رنگ های مختلفی دارند و در تمام اقیانوس های جهان یافت می شوند. حدود 100 نوع اسب دریایی به رنگ های سفید، زرد، قرمز یا آبی وجود دارد. این جانوران به هنگام استراحت توسط دُمشان به جلبک های دریایی می چسبند. آنها حتی هنگام تغذیه نیز با استفاده از دمشان خود را به یک جلبک می چسبانند و از مواد غذایی شناور در آب تغذیه می کنند. این جانوران غالباً سخت پوستانی را که به میان جلبک های دریایی می آیند، شکار می کنند.

اسب های دریایی روش خاصی برای تولید مثل دارند. اسب دریایی ماده تخم هایش را به درون کیسه ای واقع در شکم جانور نر می ریزد. در واقع این اسب دریایی نر است که تخم ها را تا زمان بیرون آمدن نوزادان حمل می کند. خروج نوزادان از تخم حدود 5 هفته به طول می انجامد.

اسب های دریایی دشمنان اندکی دارند. در واقع سایر ماهی ها علاقه چندانی به خوردن آنها ندارند.

نگهداری از اسب دریایی در آکواریوم

تا مدت ها فکر می کردند اسب های دریایی فقط می توانند در طبیعت زندگی کنند. اما با اهلی کردن آنها و تکثیر و پرورش شان حالا می توان از آنها به عنوان یک حیوان خانگی در آکواریوم نگهداری کرد. این موجودات در آب شور زندگی می کنند. آکواریوم شان باید با تمام لوازم آکواریوم های آب شور تجهیز شده باشد. اندازه این آکواریوم ها و شکل آنها در سلامت اسب دریایی بسیار مهم است.

شما باید به ازای هر اسب دریایی 20 گالن فضا در نظر بگیرید. چون بهتر است حداقل یک جفت از آنها را نگه دارید، حداقل به یک آکواریوم 40 گالنی نیاز دارید. تمام مسئله هم به حجم مربوط نمی شود. اسب های دریایی به آکواریوم های دراز و بلند نیاز دارند، چون آنها عمودی شنا می کنند. بخصوص اگر می خواهید آنها را تکثیر کنید، شکل آکواریوم تاثیر زیادی دارد. اگر ارتفاع ماسه را کم کنید، آکواریومی با ابعاد 20 در 6 در 14 اینچ، آکواریوم مناسبی خواهد بود.

اسب های دریایی نیاز به شرایط ویژه ای برای نگهداری دارند که مانع از نگهداری آنها در کنار بسیاری از ماهی های آب شور می شود. آنها در دمای پایین تری زندگی می کنند و نسبت به بعضی مرجان ها حساس هستند و نیاز به محیط متفاوتی برای رشد دارند. قانون کلی این است که در آکواریومی که اسب دریایی زندگی می کند، نباید دکوراسیون زنده وجود داشته باشد. اما شما باید در آکواریوم سنگ قرار دهید تا اسب های دریایی بتوانند اطراف آن بچرند و دنبال غذا بگردند.

یکی از مسائل مهم در نگهداری از اسب های دریایی کیفیت آب است. این موجودات اصلاً تمیز غذا نمی خورند. آنها غذاهایی با پروتئین و چربی بالا می خورند و با توجه به اینکه گوارش خوبی هم ندارند، مقدار زیادی از پروتئین و چربی را با مدفوع شان در آکواریوم رها می کنند. برای همین بسیار مهم است که کیفیت آب آکواریوم بالا باشد و سیستم تصفیه خوبی داشته باشند تا مشکلی برای سلامت آب پیش نیاید.

اسب های دریایی زیاد غذا می خورند و به خوردن نیاز زیادی دارند. آنها بیشتر از همه میگوهای ریز می خورند، اما میگوی خشک شده آب شور به تنهایی برای آنها غذایی کافی نیست. آنها به غذای زنده هم برای سالم ماندن نیاز دارند و در طبیعت معمولاً با خوردن غذای زنده تغذیه می کنند. به علاوه باید تنوع غذایی آنها هم حفظ شود. آنها به خاطر دهان کوچک شان نیاز به غذایی با اندازه ریز دارند.

توجه داشته باشید که اسب های دریایی را نمی توان بیشتر از یک روز بدون غذا رها کرد. بنابراین افرادی که زیاد سفر می روند، گزینه های مناسبی برای نگهداری از آنها نیستند.

نکاتی که باید هنگام خرید اسب دریایی به آنها دقت کنید، عبارتند از:

  • اسب دریایی سالم فعال است و مدام به اطراف حرکت می کند. آنها بندرت در یکجا ثابت می مانند.
  • اسب های دریایی سالم چشم های درخشان و شفافی دارند. چشم های آنها دائم در جستجوی غذا به اطراف حرکت می کند. اگر دیدید اسب دریایی چشم هایش تکان نمی خورد، در سلامت او شک کنید.
  • شکم اسب دریایی سالم گرد و برآمده است، در حالی که آنها معمولاً لاغر هستند. هر برآمدگی یا برجستگی غیر طبیعی که گردی شکم را مختل کند، نشانه بدی است.
  • باله های آنها باید تمیز و پاک باشد.

نشانه های رایج بیماری در اسب های دریایی آکواریومی عبارتند از:

  • اگر حالتی شبیه سرفه در آنها دیدید بدانید که طبیعی نیست. سرفه نشانه انگل یا نشانه نزدیکی مرگ است.
  • نگاه ثابت و چشم های مات و کدر
  • پف کردن اسب دریایی نشانه عفونتی است که باعث تجمع مایعات زیر پوست شان می شود. البته تشخیص این علامت در ابتدای بیماری کمی سخت است. برای اینکه بفهمید اسب دریایی بیمار است یا نه، به این دقت کنید که اسب دریایی خوب غذا می خورد یا نه.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «اسب دریایی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا