ویروس کامپیوتری چیست؟
امروزه کامپیوترها را تقریباً می توان در همه جا مشاهده کرد. شرکت های بزرگ از کامپیوتر برای ذخیره کردن اطلاعات استفاده می کنند. بانک ها، حساب معاملات و موجودی های مشتریان را در کامپیوتر نگه می دارند. از کامپیوترها در پیش بینی وضع هوا، نشان دادن ضربان قلب و فشار خون و هدایت سفینه فضایی هم استفاده می شود.
سفرهای فضایی، طراحی موتور هواپیما و اتومبیل، هدایت سلاح های جدیدی مانند بمب های هوشمند و عملکرد هواپیماهای جنگنده پیشرفته، بدون کامپیوتر تقریباً غیر ممکن است.
از کامپیوتر به عنوان وسیله ای برای بازی نیز استفاده می شود. علاوه بر این، کامپیوترها هزاران کار دیگر نیز انجام می دهند.
تمام کارهایی که کامپیوتر انجام می دهد، با استفاده از برنامه های نرم افزاری صورت می گیرد. ویروس نیز مانند سایر برنامه های کامپیوتری یک برنامه است؛ با این تفاوت که ویروس یک برنامه مشکل آفرین است. به عبارت دیگر ویروس ها برنامه هایی هستند که باعث اختلال در برنامه های کامپیوتری می شوند و حافظه را اشغال می کنند.
ویروس های کامپیوتری توسط یک شخص، گروه یا سازمان نوشته می شوند. برخی از شرکت های کامپیوتری با طراحی ویروس ها کسب درآمد می کنند.
ویروس ها از راه های متعددی پخش می شوند. آنها ممکن است از طریق شبکه، حافظه هایی مانند فِلش و یا توسط نرم افزارها وارد کامپیوتر شوند.
معمولاً هر ویروسی، نام مخصوص به خود دارد. ویروس ها می توانند در نقاط مختلف قرار بگیرند و در آن نقاط، اختلال ایجاد کنند. ویروس ها می توانند تمام فایل ها را آلوده کنند. قسمتی از دیسکت نیز می تواند به ویروس آلوده شود. برخی از ویروس ها نیز اطلاعات داخل هارد را از بین می برند. ولی اکثر آنها اطلاعات داخل فایل ها را نابود می کنند.
برای از بین بردن ویروس های کامپیوتری و همچنین پیشگیری از ویروسی شدن کامپیوتر، از برنامه های ضد ویروس یا آنتی ویروس استفاده می شود. وقتی که یک ویروس جدید وارد کامپیوتر می شود، ممکن است برنامه های قبلی ضد ویروس نتوانند آن را شناسایی کنند. بنابراین باید همیشه از آخرین و جدیدترین برنامه ضد ویروس استفاده کرد.
برای جلوگیری از آلوده شدن کامپیوتر به ویروس باید دیسکت ها و فلش های ناشناخته را وارد کامپیوتر نکنیم و از آنها کپی نگیریم. به علاوه بهتر است از اطلاعات و آخرین تغییرات و برنامه ها بکاپ (پشتیبان) بگیریم تا اگر به دلایلی کامپیوتر به ویروس آلوده شد، اطلاعات در دسترس باشند.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «ویروس کامپیوتری چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]