واقعیت مجازی به کمک بیماران پارکینسون می آید
یک بازی واقعیت مجازی جدید به بیماران مبتلا به پارکینسون کمک می کند بدون برهم خوردن توازن شان راه بروند. این بیماری تحلیل عصبی با گذر زمان محدودیت بیشتری بر ماهیچه ها اعمال می کند و علاوه بر آن تحرک، قابلیت چرخش و توازن فرد را می کاهد.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، محققان دانشگاه یوتا روشی جدید را ابداع کرده اند که حرکتی دینامیک را در 10 بیمار بهبود داد. این بیماران طی شش هفته و هر هفته سه بار با این سیستم تمرین کردند.
کارشناسان معتقدند فعالیت های تکرار شونده مانند پیاده روی، دو و چرخش روی تردمیل و جهش از روی اشیای مجازی در یک نمایشگر غار مانند که روبروی بیماران قرار دارد، به آنها کمک می کند تا حافظه ماهیچه خود را فعال نگه دارند.
بو فورمن (Bo Foreman) یکی از استادیاران دانشگاه یوتا می گوید: «مزیت اولیه این روش آن است که بیماران مبتلا به پارکینسون با موانع مختلف روبرو می شوند و همزمان در محیطی ایمن هستند. به عبارت دیگر در اطراف بیماران تجهیزاتی وجود دارد که از افتادن آنها جلوگیری می کند.»
در این آزمایش یک تجربه واقعیت مجازی روی دیواری به شکل نیم دایره نمایش داده می شد. این دیوار اطراف بیمار را در بر می گرفت. همزمان او نیز روی یک تردمیل وسیع حرکت می کرد. یک هدست، کفش و لباس های مجهز به حسگر در اختیار بیمار قرار گرفته بود و آنها به ستون پشت سرشان متصل بودند تا بتوانند کنترل بیشتری داشته باشند.
البته محققان هنوز مشغول پژوهش روی پارکینسون هستند تا چگونگی محدود شدن حرکات در این بیمار را دریابند. تاکنون شواهدی نشان داده کاهش سطح دوپامین در این روند نقش دارد. با وجود این شواهد زیادی حاکی از آن است که فعالیت های فیزیکی می توانند از این روند جلوگیری کنند.
منابع
خبر علمی «واقعیت مجازی به کمک بیماران پارکینسون می آید» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به ScienceDaily و مجله دانستنیها، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.