بحران بزرگ زیست محیطی در اثر سوانح نفتکش ها

سوانح نفتکش ها به دلیل نشت هزاران تن نفت خام به آب های آزاد، جزو بدترین بلاهای زیست محیطی است. آلودگی ای که به اشکال مختلف می تواند به طبیعت ضربه بزند.

از آنجا که نفت خام یک ماده خالص نیست و در آن انواع هیدروکربن ها با تفاوت های فیزیکی و شیمیایی مختلف وجود دارد، هنگامی که دریا را آلوده می کند، پیامدهای بسیاری دارد که غالباً برای آبزیان مضر است. تعدادی از آنها که سبک تر هستند، به سرعت تبخیر می شوند و هوا را آلوده می کنند. بخشی دیگر به صورت ذرات معلق در دریا شناور باقی می مانند که گاهی ماهیان آنها را می خورند و دچار مسمومیت می شوند.

قسمت هایی از نفت جذب پوست آبزیان در دریا می شود و تعدادی نیز رسوب کرده و باعث آلودگی موجودات کف زی می شود، قسمتی نیز به شکل لایه نازکی در سطح دریا قرار می گیرد و از نفوذ نور خورشید می کاهد و بالاخره بخشی نیز به صورت توده هایی در می آید که در اثر جریان آب و باد به طرف ساحل رفته و سبب آلودگی آن می شود.

در سال 2002 نفتکش پرستیژ بر اثر طوفان دچار سانحه و حدود 70 هزار تن نفت به اقیانوس اطلس سرازیر شد. این سانحه در نزدیکی سواحل اسپانیا، پرتغال و فرانسه روی داد و یکی از غنی ترین بنادر ماهیگیری اسپانیا را برای همیشه بست. البته متاسفانه حوادثی از این دست در تاریخ کم هم نبوده اند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «بحران بزرگ زیست محیطی در اثر سوانح نفتکش ها»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله حامد جهان پناه در مجله دانشمند، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا