معرفی و خلاصه کتاب کسب و کار در قرن 21

کتاب کسب و کار در قرن 21 (The Business of the 21st Century) نوشته رابرت کیوساکی (ROBERT KIYOSAKI) در سال 2010 منتشر شده است و درباره این موضوع صحبت می کند که ثروت چیست، چگونه روی آینده شما تاثیر می گذارد و از چه راه هایی می توان به آن رسید.

کسب و کار در سال های اخیر تغییرات چشمگیری داشته است. دیگر دوران داشتن یک شغل ثابت و دوران بازنشستگی پس از آن، مدت ها است که به سر رسیده است. کیوساکی و همکارانش در این باره صحبت می کنند که چگونه می توان با وجود چالش های فضای کسب و کار امروز از نظر مالی موفق شد. آنها طرح تجاری مورد نظرشان را توصیف می کنند و روش های مختلف ورود به آن و موفقیت را شرح می دهند.

تنها در صورتی ثروتمند می شوید که پول تان برایتان کار کند.

کار کردن برای پول در آوردن هرگز شما را به ثروت نمی رساند. با دریافت حقوق و دستمزد می توانید زندگی خود را روز به روز و هفته به هفته بگذرانید، اما بعد از پایان دوران حقوق بگیری نمی توانید به این وضع ادامه دهید. حقوق و دستمزد فقط تا زمانی وجود دارد که مشغول بکار باشید. وقتی برای خودتان کار می کنید هم شرایط همین است.

فقط زمانی می توانید دست از کار هر روزه بکشید که پول تان به جای خودتان کار کند. البته اول کار به پول نیاز دارید و این همان جایی است که اغلب افراد در آن گیر می افتند و راه چاره ای برایش پیدا نمی کنند. مهارت هایی برای کار کردن دارند و می توانند به اندازه نیازشان پول در آورند؛ آنچه که ندارند توانی برای پول در آوردن بیشتر از حد نیازشان است تا بتوانند آن را سرمایه گذاری کنند و از آن به بعد پول شان برایشان کار کند.

برای اینکه پول برایتان کار کند یا باید صاحب کسب و کار بزرگی باشید یا سرمایه گذاری های زیادی کرده باشید، بخصوص در زمینه املاک. اگر برای سرمایه گذاری در املاک پول کافی ندارید، پس باید صاحب کسب و کار بزرگی باشید، یعنی حداقل 500 نفر برایتان کار کنند.

بعضی افراد، با یک ایده درست یا محصول مناسب، و یا کار سخت و کمی بخت و اقبال می توانند کسب و کاری بسازند که به آنها اجازه دهد با پولی که در می آورند سرمایه گذاری کنند و کم کم به جایی برسند که پول، به جای خودشان، کار کند و صاحب پول بیشتری شوند. متاسفانه به ازای هر کسب و کاری که از صفر موفق می شوند، چندین کسب و کار هستند که شکست می خورند. این شکست ها می تواند نتیجه زمان بندی نامناسب، سهم کوچک از بازار، یا بسیاری دلایل دیگر باشد. مسئله این است که ساختن یک کسب و کار از صفر تا موفقیت کار آسانی نیست.

4 دسته کار

مهم تر از کمیت پولی که بدست می آورید، کیفیت آن پول است. به بیان دیگر، فقط اینکه چقدر در می آورید مهم نیست، بلکه مهم این است که چگونه در می آورید و اینکه این پول از کجا می آید.

صاحب کسب و کار

صاحب سیستمی که برایتان کار کند.

کارمند

دارای شغل

سرمایه گذار

پول برای شما کار می کند.

خویش فرما

صاحب شغل

کیوساکی معتقد است اگر می خواهید آنقدر ثروت داشته باشید که به استقلال مالی برسید، نباید در نیمه سمت چپ جدول باشید. چه زمانی که برای یک شرکت کار می کنید و چه زمانی که خویش فرما هستید، با توقف کارتان، درآمدتان هم متوقف می شود.

فقط زمانی می توانید بدون اینکه خودتان کار کنید پول در آورید که یا صاحب یک کسب و کار بزرگی باشید یا سرمایه گذاری های وسیعی کرده باشید. فقط در نیمه راست این جدول است که می توانید آزادانه زندگی خودتان را کنترل کنید و نگران حقوق سر ماه خود نباشید.

نباید در مقابل پول، زمان تان را بفروشید.

شغل شما قرار نیست از شما مراقبت کند. شما باید اهرمی بسازید که برایتان کار کند. بودن در بخش خویش فرمایی هم فریبی بیش نیست. چون شما در این نوع کار هم، زمان خود را می دهید و پول می گیرید. در این وضعیت همه چیز به شما وابسته است. در این وضعیت ظاهراً همه چیز خوب است، تا زمانی که می خواهید وقت آزاد بیشتری داشته باشید یا توانایی کار کردن تان را از دست می دهید.

نکته دیگر این است که برای ساختن ثروت، به تحصیلات دانشگاهی نیازی نیست. تحصیلات فقط به درد حرفه های سنتی می خورد. به علاوه در زندگی کارمندی، هرچه بیشتر پول در بیاورید، باید مالیات بیشتری به دولت بدهید. در صورتی که اگر صاحب کسب و کار باشید می توانید بطور قانونی مالیات خود را به حداقل برسانید. در مسیر ساختن یک کسب و کار موفق ممکن است تا مدت ها هیچ درآمدی نداشته باشید. به همین دلیل خیلی از افراد ترجیح می دهند ابتدا در کنار شغل کارمندی خود، به صورت نیمه وقت کسب و کار خود را راه اندازی کنند تا زمانی که به درآمدزایی برسد. هدف از این نوع کسب و کار می تواند این باشد که روزی بتوانید آن را با یک سود هنگفت بفروشید یا اینکه بازنشسته شوید و درآمد غیر فعال برای خود ایجاد کنید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا