مصاحبه شغلی موفق

شما فردی حرفه ای و ماهر هستید اما در مصاحبه شغلی موفق نمی شوید؟

خب؛ این می تواند به خاطر انجام دادن و رعایت نکردن یکسری موارد ساده باشد که بطور ناخودآگاه از شما سر می زند و سبب خراب شدن مصاحبه شغلی تان می شود.

شما می توانید، جایگاهی که لایق آن هستید را بدست آورید تنها اگر با بهترین راه های خراب کردن یک مصاحبه شغلی آشنا شوید. بیایید همین الان با 10 مورد از مهم ترین آنها آشنا شوید.

1) دیر رسیدن
حضور به موقع و حتی زودتر از کارکنان شرکت در محل مصاحبه، قانون اول است. اگر دیر برسید یعنی نمی خواهید استخدام شوید. دیر رسیدن، غیر قابل اعتماد بودن شما را فریاد می زند. تنها بهانه ای که دیر رسیدن شما را توجیه می کند زلزله، سیل، کولاک و از این دست موارد است. پس مطمئن شوید در روز مصاحبه به اندازه ی کافی برای ترافیک، آب و هوای بد، گم شدن و… زمان در اختیار دارید.

2) خشن و بی ادب بودن
خشونت در رفتار، یک خیابان دوطرفه است. شما باید کاملاً مودب باشید و همه ی حواس تان به مسئول پذیرش باشد. گاهی اوقات انتظار برای مصاحبه به مدت طولانی، برای سنجش میزان صبر شما است. پس آن را با صف نانوایی اشتباه نگیرید! و شروع به اعتراض های رکیک نکنید.

3) بدگویی
محیط کار امروز بسیار سخت و دشوار شده است، و اگر برای مدتی بیکار هم شده باشید سخت تر خواهد بود. انتظار می رود حال و روز خوبی نداشته باشید، با این حال اگر در مصاحبه از شما پرسیدند: «چرا به دنبال کار جدید هستید؟» و یا «چرا کار قبلی تان را از دست دادید؟»؛ هرگز در پاسخ نگویید: «رئیس من احمق بود.» یا «من از برخورد با … نفرت دارم.» دروغ نگویید اما همه چیز را هم کامل نگویید!

4) جواب دادن به تلفن همراه
امروزه دیگر همه تلفن همراه دارند و این خود معضل جدیدی برای مصاحبه شغلی است. به هیچ عنوان نباید تلفن شما باعث قطع ریتم مصاحبه شود، و حواس شما یا مصاحبه کننده را پرت کند. حتماً گوشی خود را خاموش کنید تا نه زنگ بخورد، نه از پیام خبری باشد و نه از لرزشی.

5) دروغ گویی
برخی از افراد در رزومه خود مبالغه می کنند. برخی در رزومه خود از آرزوهایشان می نویسند! کارفرمایان به دنبال کارمندان با صداقت هستند و اگر آنها متوجه دروغ در فرآیند استخدام شوند، بخشش و گذشتی در کار نخواهد بود و تنها درب خروج را نشان می دهند. بهترین کاری که می توانید انجام دهید، بیان حقیقت است. ریسندگی یک نوع هنر است اما تنها برای سیاستمداران مناسب می باشد.

6) قسم و نفرین
مصاحبه شغلی با صحبت میان دوستان فرق دارد. اثبات صحبت ها مدرک می خواهد و سوگند و قسم چاره ی کار نخواهد بود. البته شاید برای یکبار کارساز شود اما بیش از حد آن، شک و تردید را در پی خواهد داشت.

7) بیش از حد آرام و بیش از حد پرحرف بودن
هیچ شخصی در مصاحبه علاقه مند به شنیدن داستان زندگی شما نیست. تنها درباره ی تجارب شغلی خود و به اندازه ی کافی صحبت کنید. کمرویی را کنار بگذارید و جزئیات را هم رها کنید. این را بدانید که درهم و برهم و نامربوط صحبت کردن سبب شک و تردید در مورد توانایی شما در سازمان دهی اطلاعات می شود.
به این ترفند هم توجه داشته باشید؛ گاهی اوقات مصاحبه کننده سکوت می کند. بزرگترین اشتباه شما این خواهد بود که نتوانید ساکت باشید و شروع به صحبت های اضافه کنید و یا به دنبال اثبات حرف هایتان باشید. با اعتماد به نفس بنشینید و منتظر عکس العمل مصاحبه کننده بمانید.

8) بی توجهی به زبان بدن
حرکات بدن تان، با مصاحبه کننده حرف می زند. لرزش دست و پا و دست به سینه نشستن در مصاحبه یک اشتباه بزرگ و نشانه ی بی ادبی است. شما باید صاف و راست بنشینید. مشتاق باشید و مستقیم به چشم مصاحبه کننده یا مصاحبه کنندگان نگاه کنید. هنگام ترک مصاحبه، متین و با شخصیت باشید.

9) درباره شرکت ندانید.
قبل از رفتن به مصاحبه در مورد فعالیت شرکت مطالعه کنید. آشنایی با فعالیت شرکت سبب می شود تا هنگام مصاحبه از اصطلاحات مناسب استفاده کنید و این نشانه ی علاقه شما نیز خواهد بود. هرگز سوالاتی که پاسخ آنها در وب سایت شرکت موجود است نیز نپرسید.

10) پرسش درباره ی تعطیلات
تعطیلات، بیمه درمانی و مزایای دیگر مهم هستند اما جای آنها در مصاحبه نیست. شما حق دارید بدانید که چه چیزهایی در اختیار دارید و ندارید، اما منتظر لحظه مناسب باشید. شما می توانید در مصاحبه موفق شوید، اما آن کار را قبول نکنید. پس ابتدا به مصاحبه فکر کنید، سپس از مزایا بپرسید و بعد مشغول به کار شوید.

هنگامی که شما به چیزهای جدید برخورد می کنید، ممکن است عصبی و ناراحت شوید. اما برای موفق شدن و رسیدن به اهداف تان باید اعتماد به نفس داشته باشید و بتوانید احساسات و رفتار خود را کنترل کنید.
موفقیت در مصاحبه شغلی بسیار عالی است. اما استخدام به هر قیمتی شاید عالی نباشد. خودتان را بشناسید. کشف کنید از چه چیزهایی لذت می برید و چه مواردی برای تان معضل و پردردسر می باشند. ما همیشه نمی توانیم جلوی دشواری ها و اتفاقات ناخوشایند را بگیریم؛ اما آزادی انتخاب شان را داریم.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «مصاحبه شغلی موفق»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقالات وب سایت HowStuffWorks به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

[/toggle]

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا