نقش تنوع زیستی جنگل ها در کاهش دمای زمین

تاکنون فرض بر این بوده است که تمام گونه های درختی موقعیت اکولوژیکی یکسانی دارند و کمترین میزان اثربخشی برای تنوع زیستی جنگل ها فرض شده بود اما تحقیق های جدید، حقایق دیگری را مطرح می کند. از قرار معلوم این فرض اشتباه بوده چرا که تحقیق ها نشان داده اند که جنگل هایی غنی از گونه های متفاوت می توانند نسبت به جنگل های تک گونه ای، بطور متوسط دو برابر بیشتر کربن جذب کنند.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، پروفسور برنارد اشمیت (Bernhard Schmid) از دانشگاه زوریخ در رابطه با اثربخشی تنوع زیستی می گوید: «یافته ها در این حوزه دارای اهمیت اکولوژیکی و اقتصادی بسیار است. در سراسر جهان طرح هایی برای برنامه ریزی احیای جنگل ها با هدف حمایت از شرایط جوی و آب و هوا از طریق کاشت جنگل های جدید وجود دارد.»

مطالعات جدید نشان می دهند جنگل ها در مورد حفاظت از محیط زیست همسان عمل نمی کنند، این به آن معنی است که کشت فقط یک گونه حتی نیمی از خدمات اکوسیستم مطلوب را تامین نمی کند. تجزیه کامل سطح کربن و به این ترتیب کاهش گرمایش کره زمین فقط با ترکیبی از گونه های گیاهی بدست می آید. علاوه بر این جنگل های غنی از گونه های مختلف در مقابل بیماری ها یا رویدادهای شَدید آب و هوایی آسیب پذیری کمتری دارند که در نتیجه تغییرهای اقلیمی رخ می دهند.

اگر نتایج حاصل از این آزمایش را با جنگل های موجود در جهان قیاس کنیم می توان نتیجه گرفت کاهش 10 درصدی گونه های درختی باعث ایجاد تلفات 20 میلیارد دلاری در سال می شود. این نتیجه نشان می دهد طبق نظرهای محققان احیاسازی جنگل ها با ترکیبی از گونه های مختلف از لحاظ اقتصادی بسیار سودآور است.

منابع

خبر علمی «نقش تنوع زیستی جنگل ها در کاهش دمای زمین» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به University of Zurich و مجله دانستنیها، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا