چرا تامین دلیل بگیریم؟

گاهی برای دعوایی که در آینده قصد طرح آن را داریم یا احتمال می‌دهیم علیه ما مطرح شود، نیاز به ادله‌ای داریم که احتمال از بین رفتن آن وجود دارد. در اینجا باید فرد دادخواست تامین دلیل بدهد تا بتواند برای حفظ این ادله اقدام فوری انجام دهد.

برای مثال فردی با ماشین با مغازه شما تصادف کرده و باعث تخریب ویترین شده است. اگر بخواهید دادخواست رسیدگی در دادگاه و مطالبه خسارت بدهید و به آن رسیدگی شود، گاهی نیازمند زمانی طولانی است. حال شما قصد دارید به کسب‌وکارتان بپردازید.

در اینجا می‌توانید برای بررسی میزان خسارت دادخواست تامین دلیل بدهید تا میزان خسارت مشخص شود و با تعمیر ویترین تا زمان رسیدگی به پرونده و صدور حکم، به فعالیت خود ادامه دهید.

البته دادخواست تامین دلیل را در حین رسیدگی به پرونده هم می‌توان طرح کرد. این دادخواست هم باید روی فرم‌های چاپی و به تعداد هر طرف یک فرم باشد. مرجع صالح برای دادخواست تامین دلیل، مطابق ماده 149، دادگاه حقوقی است. اما مطابق بند ب ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 18 تیر سال 1387، مرجع صالح شورای حل اختلاف محلی که دلایل و امارات مورد درخواست در حوزه آن قرارگرفته، تعیین شده و اگر در حوزه مربوط به شورای حل اختلاف نبود، رسیدگی با دادگاه محل است.

درخواست تامین دلیل، غیرمالی محسوب می‌شود. هزینه آن به تناسب نوع دعوی است و در صورت کارشناسی، دستمزد کارشناس نیز جداگانه به صندوق دادگستری واریز می‌شود.

در پایان باید توجه داشت، تامین دلیل، هرگز موجب افزایش ارزش و اعتبار یک دلیل نمی‌شود. منظور از تامین دلیل فقط ملاحظه و صورت‌برداری و حفظ آن است و نفیا یا اثباتاً تاثیری بر ارزش دلیل مورد نظر ندارد.

منابع

  1. محمد غمخوار (کارشناس ارشد حقوق). روزنامه جام جم.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا