طرز پخت بریانی پاکستانی

تبلیغات

مواد لازم جهت پخت برنج بریانی پاکستانی:

  • هل سبز: ۵ عدد
  • هل سیاه: ۲ عدد
  • زیره: یک قاشق چایخوری
  • بادیان: نصف قاشق چایخوری
  • پودر میخک: نصف قاشق چایخوری
  • چوب دارچین: یک عدد
  • زنجبیل رنده شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر رنده شده: ۱.۵ قاشق غذاخوری
  • گوشت ران بره یا گوسفند: ۱.۵ کیلو
  • ماست: نصف پیمانه
  • پودر کاری: نصف قاشق غذاخوری
  • پودر فلفل قرمز تند: نصف قاشق چایخوری
  • زردچوبه: یک قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم
  • برنج: ۴ یا ۵ پیمانه
  • فلفل سبز تازه: یک عدد
  • گشنیز خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • برگ بو: ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
  • گلاب (در صورت تمایل): یک قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۳ عدد
  • آبلیمو: یک قاشق غذاخوری

طرز پخت

برای تهیه بریانی پاکستانی، ابتدا گوشت را پاک کرده و خرد می کنیم. یادتان باشد که گوشت باید به همراه استخوان باشد تا مزه بهتری به غذا بدهد.

روغن را در ماهیتابه ریخته و بعد پیازهای خرد شده را سرخ می کنیم تا طلایی رنگ شوند. حالا زنجبیل و سیر رنده شده را به پیاز داغ اضافه کرده و خیلی کوتاه تفت می دهیم. بعد تمام ادویه جات باقی مانده را به همراه رب گوجه فرنگی به بقیه مواد افزوده و کمی تفت می دهیم. باید توجه داشته باشید که مواد زیاد سرخ نشده و نسوزند.

فراموش نکنید که زعفران را در این مرحله اضافه نمی کنیم، چون برای طعم و رنگ بهتر باید آن را در مراحل پایانی به غذا اضافه کنیم.

حالا گوشت را به مواد اضافه کرده، کمی تفت داده و خوب به هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شوند. به مدت ۴ دقیقه گوشت را سرخ می کنیم تا رنگ آن کمی قهوه ای شود. در این میان باید مواد را بطور مداوم به هم بزنید. شعله را ملایم می کنیم و سپس ماست را به مواد اضافه و خوب مخلوط می کنیم. حالا ۳ یا ۴ پیمانه آب و آبلیمو روی مواد می ریزیم و به خوبی مخلوط می کنیم. درب ماهیتابه را می بندیم و اجازه می دهیم روی حرارت ملایم بپزد تا تمام آب آن تبخیر شود.

بعد از نیم پَز شدن گوشت، باید گشنیز، زعفران، نمک و فلفل سبز خرد شده را اضافه کرده و اجازه بدهیم تا گوشت کاملاً بپزد. در صورت نیاز به آب بیشتر برای پختن گوشت می توانید کمی آب به آن اضافه کنید. یادتان باشد که گوشت این غذا باید کاملاً نرم و پخته شود. بعد از آماده شدن گوشت آن را کنار می گذاریم.

حالا نوبت به آماده کردن برنج می رسد. برنج را به روش معمول پخته و آبکش کنید و بعد با استفاده از یک قابلمه نچسب ابتدا کمی برنج در قابلمه ریخته و بعد یک لایه از مواد به آن اضافه کنید و دوباره یک لایه برنج و در ادامه یک لایه از مواد را اضافه کنید. این کار را آنقدر ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند. سپس قابلمه را روی شعله ملایم گذاشته و برنج را دم می کنیم. در آخرین مرحله کمی زعفران دم کرده روی برنج بریزید و همچنین در صورت تمایل از کمی گلاب و کره آب شده هم استفاده کنید. حالا بریانی پاکستانی آماده است.

جالب است بدانید که گاهی در تهیه این بریانی از بادام زمینی یا بادام هندی نیز استفاده می کنند. این کار کاملاً بستگی به ذائقه شخصی شما دارد.

نکته: بریانی پاکستانی را می توانید با گوشت قرمز یا با گوشت مرغ تهیه کنید. در صورت استفاده از گوشت مرغ آن را بریانی مرغ و در صورت استفاده از گوشت گوسفند آن را بریانی گوشت می نامند.

منابع

مقاله آموزشی «طرز پخت بریانی پاکستانی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *