شیوع گسترده ابولا در حال عادی شدن است

سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که جهان در حال ورود به مرحله جدیدی است که در آن شیوع گسترده بیماری های کشنده و خطرناک مانند ابولا به یک موضوع عادی تبدیل خواهد شد.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، شیوع قبلی بیماری ابولا گروه کوچکی از مردم را تحت تاثیر قرار داد، اما در حال حاضر جمهوری دموکراتیک کنگو سه سال بعد از گسترش قبلی بیماری ابولا در حال مواجهه با گسترده ترین شیوع این بیماری در تاریخ است.

سازمان جهانی بهداشت می گوید کشورها و مردم باید خود را در برابر شیوع گسترده بیماری های واگیردار آماده کنند. ابولا ویروسی است که باعث تب های ناگهانی، ضعف شَدید، درد عضلانی و گلودرد می شود. پیشرفت این ویروس باعث تهوع، اسهال و خونریزی داخلی و خارجی در بدن می شود. افرادی که در تماس مستقیم با ترشحات پوستی و دهانی، مخاط بینی، خون و تهوع فرد آلوده قرار می گیرند، در معرض ابتلا به این بیماری هستند. بیماران اغلب از کمبود آب و از کار افتادن اندام های مختلف بدن جان خود را از دست می دهند.

بیش از 2,000 مورد ابتلا به ابولا و 1357 مورد مرگ ناشی از آن در مدت شیوع آن در کنگو گزارش شده است. بزرگترین شیوع آن در غرب آفریقا بین سال های 2014 تا 2016 بیش از 28,616 نفر را در کشورهای گینه، لیبریا و سیرالئون مبتلا و باعث مرگ 11,310 نفر شد. این در حالی است که 12 شیوع قبلی این بیماری بین سال های 2000 تا 2010 کمتر از 100 مورد ابتلا داشت.

سازمان جهانی بهداشت می گوید دلیل گسترده شدن شیوع این بیماری ها این است که دنیا در حال وارد شدن به مرحله جدیدی از شیوع بیماری های واگیردار است. این سازمان هشدار داده که دنیا در حال روبرو شدن با همگرایی نگران کننده مخاطرات است که باعث افزایش بیماری هایی مانند ابولا، وبا و تب زرد می شود. تغییر اقلیم، بیماری های نوپیدا، نابودی جنگل های گرمسیری، جمعیت بزرگ و در حال حرکت زمین، حکومت های ضعیف و درگیری ها و جنگ ها باعث شده اند شیوع بیماری های واگیردار بیش از هر زمان دیگر و در ابعاد بسیار گسترده تر محتمل باشند.

منابع

خبر علمی «شیوع گسترده ابولا در حال عادی شدن است» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به BBC و مجله دانشمند، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا