چگونه موسیقی آغاز شد؟
آیا تاکنون در یک جنگل قدم زده اید که ناگهان به نهری خروشان در طول مسیر خود برسید؟ آیا شباهتی بین زمزمه جویبار و آوای موسیقی نیافته اید؟ زمانی که صدای ریزش منظم قطرات باران را روی پشت بام می شنوید یا اینکه پرنده ای از ته دل آواز می خواند، آیا این نغمه ها مانند موسیقی نیستند؟
وقتی که بشر برای اولین بار شروع به کنجکاوی و دقت در محیط اطراف نمود، نغمه هایی را شبیه به موسیقی، پیرامون خود یافت. از آن پس، هرگاه می خواست سرور و شادی خود را بیان کند، با زبان و یا حرکاتی خاص، فریاد زدن و نظایر آن، آنچه را که احساس می کرد، بیان نمود. او موسیقی را در وجود خود احساس می کرد، حتی بیش از آنکه قادر به بیان آن باشد.
تا اینکه بشر یاد گرفت که آواز بخواند و این اولین موسیقی ساخت بشر بود. به نظر شما اولین چیزی را که انسان می خواست با آواز بیان کند چه بود؟ بطور یقین احساس شادی. بله، احتمالاً خوشحالی ناشی از عشق! حتی اولین آواز نیز آوای عشق بود. از طرف دیگر، وقتی که بشر با مرگ و غم و مسائلی ناشی از آن روبرو و احساسات او جریحه دار می شد، در این حالت نیز احساساتش را با نوعی آواز بیان می کرد که نوعی نوحه سرایی محسوب می شد. بنابراین نوحه سرایی، سرود و آوای عشق، اولین موضوعاتی بودند که در موسیقی مطرح شدند.
شکل دیگر موسیقی، موسیقی توام با رقص بود. بشر به هنگام رقص و پای کوبی به یک همراهی و همکاری دسته جمعی نیاز داشت. بنابراین به هنگام انجام این عمل، او دست می زد یا پای می کوبید و یا با طبل صدا تولید می کرد.
طبل بی شک از نخستین آلات موسیقی بوده که برای تولید صدا، توسط بشر اختراع شده است. قدمت آن تا آنجاست که حتی نمی توانیم اثری از آغاز پیدایش آن ارائه دهیم، اما باستان شناسان آثار این نوع آلت موسیقی را در کاوش های خود در میان مردمان سرتاسر دنیا پیدا کرده اند.
قدیمی ترین سازهای بادی که بوسیله بشر اختراع شد عبارت بودند از سوت و نی که سوت از جنس استخوان، چوب و گل ساخته می شد. پس از سوت و نی، فلوت نیز بوسیله آنها تکامل پیدا کرد. فلوت یک ساز بادی قدیمی است که مصریان در حدود 6,000 سال پیش از آن استفاده می کردند.
به نظر می رسد که سازهای زهی به سرعت بعد از سازهای بادی اختراع شده اند.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله آموزشی «چگونه موسیقی آغاز شد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]