چگونه عادت مکیدن انگشت را در کودکان کنترل کنیم؟

مکیدن انگشت یک عادت دهانی مخرب است که باعث ایجاد ناهنجاری دندانی و اسکلتی می شود. این عادت تا سن 4 سالگی طبیعی بوده و احتیاج به درمان خاصی ندارد ولی اگر این عادت تا آغاز زمان رویش دندان های دائمی ادامه پیدا کند، باعث ناهنجاری دندانی و اسکلتی می شود.

از جمله ناهنجاری به وجود آمده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دندان های پیشین فک بالا به سمت بیرون متمایل می شوند و بین آنها فاصله می افتد.
  • دندان های فک پایین نیز به سمت داخل متمایل شده و در نتیجه در فک پایین شلوغی دندان به وجود می آید.
  • فک بالا تنگ و شکل گنبدی پیدا می کند.
  • دندان های عقبی رویش بیش از حد کرده و در نتیجه بین دندان های قدامی فک بالا و پایین فاصله ایجاد می شود که به این حالت اپن بایت (Open Bite) گویند.

عادت مکیدن انگشت علاوه بر ناهنجاری های مختلف در فک و دهان و صورت موجب مشکلات روحی و روانی برای کودک و خانواده وی می شود. در این مقاله شما می توانید با روش های ترک عادت مکیدن انگشت در کودکان آشنا شوید.

نکته: تحقیقات نشان داده استفاده یا عدم استفاده از پستانک به عنوان یک عامل موثر در عادت مکیدن تلقی نمی شود.

عادت مکیدن انگشت در طی دو سال اول زندگی ممکن است به عنوان یک عمل طبیعی تلقی شود و تا قبل از رویش دندان های دائمی مشکل ساز نیست. اما اگر این عمل تا سن 5 سالگی که آغاز رویش دندان های دائمی است ادامه یابد ایجاد مشکل می کند و باعث ناهنجاری های فکی – دندانی می شود.

بهترین روش درمان مکیدن انگشت آن است که کودک بطور غیر مستقیم به کارهای دیگری که مورد علاقه او است سرگرم شود تا بتدریج این عادت از سر او بیفتد و هرگز برای ترک مکیدن انگشت، نباید به سراغ تنبیه و سرزنش رفت که هیچ نتیجه ی مثبتی نخواهد داشت.

از آنجایی که کودکان دارای عادت مکیدن انگشت، اغلب از فعالیت خود آگاه نیستند، داشتن چیزی روی انگشت (مثل باند یا پارچه) جهت یادآوری به آنان مفید خواهد بود. هرگاه کودک برای چند روزی، دیگر انگشت خود را به سمت دهانش نبرد، می توانید بتدریج یادآور را حذف کنید.

اگر مکیدن انگشت تا شروع سن مدرسه تداوم یابد باید توسط دندانپزشک مورد درمان قرار گیرد. دندانپزشک وسیله ای به نام Habit Breaker (عادت شکن) روی سقف دهان و دندان های فک بالا قرار می دهد که مکیدن انگشت را مشکل می کند. علاوه بر آن، این وسیله به عنوان یک یادآور نیز عمل می کند.

عادت مکیدن انگشت در بزرگسالی معمولاً نشانه اضطراب است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چگونه عادت مکیدن انگشت را در کودکان کنترل کنیم؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب آنچه باید از سلامت دهان و دندان بدانید، نوشته ی دکتر علی اکبر فروتنی از انتشارات شایان نمودار، منتشر شده در بهار 1391 با شابک 2-083-237-964-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا