مغز چگونه با حرف زدن با خودش آموزش می بیند؟

انسان درست مانند دیگر جانوران قابلیت و ظرفیت یادگیری فراوانی دارد که به او اجازه می دهد اطلاعات حسی جدید را درک کرده و کسب مهارت کند یا با محیط پیوسته در حال تغییر، سازگار شود. با این وجود بسیاری از مکانیسم هایی که به ما امکان یادگیری می دهند، هنوز به درستی شناخته نشده اند.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، یکی از بزرگترین چالش های مغز و اعصاب، توضیح تغییر ارتباطات عصبی برای بروز رفتارهای سازگارانه است. محققان سوئیسی نشان داده اند که مکانیسم های یادگیری در قشر مغز به بازخورد نواحی عمیق تر مغز بستگی دارند.

اهمیت قشر مغز (خارجی ترین و بزرگترین ناحیه مغز) در عملکردهای ادراکی، رفتارهای پیچیده، برداشت و یادگیری است. قشر مغز به محض مواجهه با یک محرک حسی، اطلاعات آن را پردازش و فیلتر می کند؛ پیش از آنکه به ناحیه مربوطه در مغز برود. برخی از این نواحی مجدداً برای قشر مغز اطلاعات بازخوردی می فرستند و این اتفاق برای عملکرد شبکه های قشری مغز و سازگاری آنها با اطلاعات حسی جدید ضرورت دارد.

برای بهبود توانایی پاسخگویی به محرک های حسی، مدارهای عصبی ابتدا باید به داده های حسی دسترسی پیدا کنند و راهی برای پردازش آنها در آینده بیابند. سیستم های بازخوردی، انتقال صحیح اطلاعات به دیگر نواحی مغز را تایید می کنند. سلول های عصبی برای اطلاعات جدید مانند دروازه ای عمل می کنند که معمولاً بسته است؛ اما وقتی بازخورد داده می شود، دروازه باز شده و اتصالات عصبی که مسئول رسیدگی به اطلاعات حسی جدید هستند، می توانند نیروی خود را تقویت کنند.

اکنون محققان باید نتایج را در واقعیت آزمایش کنند تا ببینند آیا سلول های عصبی انسان نیز هنگام مواجهه با اطلاعات حسی جدید یا کشف ابعاد لمسی تازه در محیط پیرامون، مانند موش ها عمل می کنند یا خیر. مدارهای مغزی چگونه به بهینه سازی خود می پردازند؟ چگونه یک سیستم می تواند از طریق خواندن فعالیت های خود، آموزش ببیند؟

در واقع برخی متخصصان سعی کرده اند با شبیه سازی مدارهای مغزی، هوش مصنوعی بسازند که این اتفاق به عنوان مثال برای ساخت برنامه هایی مانند تشخیص چهره و صدا اهمیت بسزایی دارد.

منابع

خبر علمی «مغز چگونه با حرف زدن با خودش آموزش می بیند؟» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به NEUROSCIENCE NEWS و مجله موفقیت، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا