آیا تکامل در حیوانی سبب انقراض آن شده است؟
تقریباً غیر ممکن است که یک شکارچی تمامی طعمه های در دسترس را شکار کرده و از بی غذایی منقرض شود. فرآیند تکامل به صورت طبیعی بسیار آهسته صورت می گیرد. شکارچی ها همواره با طعمه خود در حال رقابت بر سر تقویت قوا هستند و طعمه ها در حال تکامل دادن راه های جدیدی برای فرار از شکارچی ها. اگر این تعادل به نفع شکارچی ها جابجا شود، شکار طعمه های بیشتر سبب می شود تا میزان غذای در دسترس برای کل جمعیت شکارچی ها کم شده و تعداد آنها در نسل ها بعدی کمتر شود. این امر به جمعیت طعمه ها اجازه افزایش می دهد و تعادل دوباره به طبیعت بر می گردد.
اما چنانچه یک شکارچی جوری تکامل پیدا کند که فقط در شکار یک گونه از طعمه ها متبحر شود، ممکن است در نوعی بن بست تکاملی گیر بیفتد. این اتفاق برای عقاب «هاست» (Haast’s eagle) در نیوزیلند رخ داد. عقاب های «هاست» طی تکامل فقط برای شکار نوعی از پرنده های موآ تبحر یافته بودند. وقتی در قرن سیزدهم سر و کله انسان ها پیدا شد، در عرض 200 سال پرنده های موآ به حدی شکار شدند که نسل شان منقرض شد. به دنبال این اتفاق عقاب های «هاست» که نتوانستند خودشان را با خوردن غذای دیگر تطابق دهند هم منقرض شدند. این پدیده یعنی انقراض همزمان شکارچی و طعمه، درباره انگل هایی که فقط برای زندگی در یک حیوان میزبان تکامل یافته اند نیز بطور شایع رخ می دهد.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «آیا تکامل در حیوانی سبب انقراض آن شده است؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله Science Focus، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.