نصف باران زمین طی 12 روز می بارد

تحقیقات جدید نشان داده که در هر نقطه از زمین، سهمیه نیمی از سال بارشی در کمتر از دو هفته اتفاق می افتد. این بدان معنی است که 50 درصد بارش باران، برف و تگرگی زمین تنها در 12 روز می بارد. بر اساس این گزارش که در نشریه Geophysical Research Letters منتشر شده، این میزان بارش احتمالاً تا اواخر قرن بیشتر خواهد شد.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، آنجلینا پندرگراس دانشمند مرکز تحقیقات اتمسفری مرکز ملی آمریکا در کلرادو در بیانیه ای ضمن بیان اینکه دانشمندان هم اکنون از احتمال افزایش بارندگی کلی در آینده با خبر هستند، گفت: «احتمالاً این بارش اضافی در کم فایده ترین شکل ممکن اتفاق خواهد افتاد و بارش بیشتر در روزهای بارانی رخ خواهد داد.»

افزایش طوفان های شدید

دانشمندان هواشناسی مدت ها است در مورد افزایش میانگین دمای جهان و تاثیرات آن روی رویدادهای آب و هوایی شَدید نگران هستند. هوای گرم تر ممکن است رطوبت بیشتری در خود داشته باشد و نتایج یک تحقیق دیگر نشان داده بود که گردبادهای امروزی به دلیل تغییرات آب و هوایی، بسیار مرطوب تر هستند. پندرگراس و همکارانش تصمیم گرفتند یافته های خود را در روزهایی از سال بکار بگیرند که نیمی از بارش سال در آنها رخ می دهد.

آنها در تحقیقات شان، داده های جمع آوری شده از بارش روزانه در 185 ایستگاه در سراسر جهان را طی سال های 1999 تا 2014 بررسی کردند. این دوره 16 ساله به اندازه کافی برای ثبت تنوع بارشی سالانه که توسط ال نینو (El Niño) و سایر چرخه های آب و هوایی کوتاه مدت ایجاد می شدند، کافی بود. این محققان همچنین بر ایستگاه های هواشناسی که در عرض 50 درجه از خط استوا قرار داشتند، متمرکز شدند. این کار به آنها اجازه داد تا از داده های ماهواره ای برای معتبرسازی داده ها و همچنین مقایسه یافته ها با مناطق دورتر استفاده کنند.

خشکسالی و سیل

پندرگراس و همکارانش دریافتند که بیشتر بارش ها در زمان بسیار کوتاهی رخ می دهند و تنها طی 12 روز به اندازه سهمیه نیمی از سال جهان بارندگی رخ می دهد. طبق یافته های دانشمندان، 75 درصد از بارش جهان تقریباً در طول 30 روز در سراسر جهان اتفاق می افتد. 12.5 درصد از بارش ها تنها طی دو روز از آسمان فرو می ریزند و پُر بارش ترین روز سال، سهم 8.3 درصدی بارندگی سال را بر دوش می کشد.

آنها همچنین متوجه شدند که از لحاظ منطقه ای، این میزان بارش شَدید در یک دوره زمانی کوتاه، بیشتر در محیط های کویری و خشک مشهود است. برای مثال، چین و روسیه دقیقاً در مرکز این گونه مناطق قرار داشته و مناطق پُر بارش تر مانند شمال آمریکا بیشترین توزیع بارندگی را نمایش می دهند. در سطح جهانی، پُر بارش ترین روز تابستان، 5.2 درصد از بارش های سال را شامل می شود، در حالی که پُر بارش ترین روز زمستان کمی خشک تر بوده و تنها 3.4 درصد از سهم بارندگی سالیانه را دارد.

محققان همچنین چگونگی تغییر احتمالی این توزیع بارشی با گرم تر شدن جهان را مدل سازی کردند. در یک سناریوی هواشناسی معمول که در آن هیچ تلاشی برای کنترل انتشار کربن وجود ندارد، احتمالاً نیمی از بارش پیش بینی شده اضافی در شش روز پُر باران سال 2100 رخ خواهد داد. همچنین طبق برآورد دانشمندان، 50 درصد بارش ها احتمالاً طی 11 روز رخ خواهند داد. در بهترین سناریو، بارش ها به صورت ناپایدار باقی خواهند ماند. بر اساس این سناریو، انتشارات کربنی پس از سال 2020 شروع به کاهش خواهد کرد، اما تفاوت آن با شرایط کنونی آنچنان متفاوت نخواهد بود.

یک سوال کلیدی در این میان، زمان رخداد این بارش های شَدید در طول سال است. پاسخ این سوال می تواند پیامدهای عمده ای برای تاثیرگذاری این تغییرات داشته باشد؛ وقوع طوفان و سیل پیش از فصل رویش ممکن است برای گیاهان و محصولات زراعی مفید باشد، اما خشکسالی در طول فصل رویش و بارش های متوالی بعد از آن بسیار دردسرساز خواهد بود. سیل نیز می تواند تهدید بزرگی باشد. به گفته پندرگراس، این رویدادها باید در زمان برنامه ریزی برای آماده سازی در آینده به حساب آورده شوند.

منابع

خبر علمی «نصف باران زمین طی 12 روز می بارد» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به LiveScience و American Geophysical Union و مجله دانشمند، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا