با غلامعلی پیمان آشنا شوید
امروزه دیگر برای همه ما جا افتاده که تا یک نفر را می بینیم که از عینک زدن عاصی شده، سریع از او می پرسیم که قصد عمل لیزیک دارد یا نه؟ و از آنجایی که عینکی ها خوب می دانند زندگی وابسته به عینک چقدر می تواند سخت و محدود کننده باشد، می شود گفت که جواب اغلب آنها به این پرسش مثبت است.
حالا آیا می دانید که همه این بهبود اوضاع جهان در زمینه جراحی لیزیک چشم توسط یک ایرانی به نام غلامعلی پیمان اختراع شده است؟ در این مقاله شما می توانید با غلامعلی پیمان بیشتر آشنا شوید.
غلامعلی پیمان در سال 1316 در شیراز متولد شد. او تمام کودکی را در آرزوی پزشک شدن سپری کرد و در آخر هم دنبال رویای کودکی را گرفت و بعد از اتمام دوره مدرسه، برای تحصیلات دانشگاهی در رشته پزشکی به آلمان رفت. پیمان در سال 1962 میلادی دوره پزشکی را در آلمان به پایان رساند و سه سال در یک بیمارستان انترن بود. او سپس به آمریکا رفت و در بیمارستان عمومی پاسایک ایالت نیوجرسی دوره انترنی را مجدد گذارند، ولی بعد از یک دوره به آلمان برگشت تا درس پزشکی را ادامه دهد و تخصص چشم پزشکی اش را در آلمان گرفت.
غلامعلی جوان در سال 1969 میلادی دیگر یک چشم پزشک تمام عیار بود، ولی این برایش کافی نبود، برای همین دوباره به آمریکا رفت تا در مقطع فوق دکتری در دانشگاه UCLA این کشور تحصیل کند. غلامعلی پیمان بیش از هر چیز در زندگی اش یک انسان آکادمیک بود و فهمیدن این مسئله چندان سخت نیست، فقط کافی است به سبک درس خواندن او و اینکه هرگز از دانشگاه و پژوهش فاصله نگرفت و همیشه ارتباط خودش را با فضای آکادمیک حفظ کرد، نگاهی بیندازیم.
او در سال 1987 همزمان در دو دانشگاه پزشکی ایالتی لوئیزیانا و مرکزی نیواورلئان مشغول تدریس و پژوهش شد و تا سال 2000 میلادی به این فعالیت ادامه داد و بعد بین سال های 2000 تا 2006 به عنوان استاد چشم پزشکی و دستیار مدیر در دانشکده پزشکی دانشگاه تولین در نیواورلئان مشغول به کار شد. پیمان از سال 2006 تا 2007 در دانشگاه آریزونا استاد بود و از سال 2009 میلادی هم استاد افتخاری دانشگاه تولین شد.
پایان کم بینی
چیزی که غلامعلی پیمان را به چهره ای خاص و تحسین برانگیز و ماندنی تبدیل کرده، تدریس بی نظیرش در دانشگاه های مطرح و پرورش دانشجویانی که بینایی انسان ها را نجات می دهند، نیست بلکه او در جهان «دیدن»، تاثیر بسیار بیشتری از اینها گذاشته است.
اگر در موضوع ضعف بینایی چشم دقیق شویم، ابهامات جالبی به ذهن مان می رسد؛ اینکه انسان اولین بار چطور فهمید که نسبت به بقیه بدتر می بیند و بقیه می توانند از او دقیق تر و بهتر ببیند و بعد چگونه این ضعف را به چشم هایش نسبت داد؟ چطور شد که فهمید می تواند با عدسی ضعف چشم هایش را جبران کند و عینک بسازد؟ و درست در زمانیکه برای همه ما اینکه با عینک می توانیم ضعف بینایی خودمان را جبران کنیم و مثل یک چشم سالم با چشم هایمان ببینیم، جا افتاد، پیمان مثل هر انسان موفق دیگری پا را فراتر گذاشت و باز هم بیشتر انتظار داشت و برایش تلاش کرد. او به این فکر افتاد که عینکی ها را از زحمت حمل دائمی یک عینک روی بینی و دو گوش خلاص کند.
او روی خرگوش ها با لیزر امتحان کرد تا ببیند آیا می تواند شکل عدسی و قرنیه چشم آنها را تغییر بدهد یا نه؛ کاری که قبل از او هیچکس درباره آن تحقیق نکرده بود. در اواخر سال 1982 بود که نتیجه تحقیقات بدست پیمان رسید و او فهمید که توانسته تغییراتی را که می خواسته بر عدسی چشم خرگوش ها بگذارد؛ ولی در آن زمان لیزر، فناوری تازه و گران قیمتی بود و آنطور که باید، در دسترس نبود. برای همین پیمان پرونده این تحقیق را موقتاً بست تا سال 1985 که تحقیقات گسترده ای از اثر لیزر روی قرنیه انجام گرفت و پیمان سریع دست بکار شد و از آنجایی که به خاطر تحقیقات قبلی اش از بقیه چند گام جلوتر بود، توانست خیلی سریع تر از آنها به نتیجه برسد. نهایتاً در سال 1989 دکتر پیمان توانست ابداع این روش درمانی را به نام خود ثبت کند. با این حال پیمان بیشتر از هر کسی به نواقص اختراعش و محدودیت هایی که ایجاد می کرد، آگاه بود و هرگز در راه اصلاح و بهبود آن متوقف نشد. او در سال 2015 یک شیوه جراحی جدید به نام مزیک را به جهان علم تقدیم کرد. در این روش علاوه بر لیزر از پرتو فرابنفش نیز استفاده می شود و مزیت های بسیاری نسبت به روش قبلی دارد.
نابینایی هم درمان دارد.
غلامعلی پیمان می گوید:
من شک ندارم که روزی خواهد رسید که در آن ما چیزی به عنوان نابینایی را نمی شناسیم. وقتی که ما توانسته ایم بیماری های کم بینایی را درمان کنیم، مسلماً خواهیم توانست بیماری هایی را که به نابینایی منجر می شوند هم درمان کنیم.
جالب است که بدانید دکتر غلامعلی پیمان بیشتر از 135 اختراع در کارنامه خود دارد؛ او روش هایی جدید را برای جراحی چشم ابداع کرده و اولین فردی بوده که توانسته از شبکیه و پیوند سلول های مخاطی نمونه برداری کند. دکتر پیمان تا به حال چیزی نزدیک به 850 مقاله علمی و 10 کتاب منتشر کرده است و بیش از سی هزار چشم پزشک در جهان دکتر غلامعلی پیمان را برای عضویت در تالار مشاهیر چشم پزشکی انتخاب کردند؛ او علاوه بر اینها عضو دائمی انجمن جراحی آب مروارید و رفرکتیو است و بزرگان چشم پزشکی جهان هم او را به عنوان چشم پزشکی پیشرو می شناسند که توانسته با تحقیق و پژوهش هایش زندگی خیلی از افراد را بهبود ببخشد.
در سال 2012 این پزشک پُر افتخار موفق شد تا جایزه نشان ملی فناوری و نوآوری را از دست باراک اوباما (رئیس جمهور وقت آمریکا) دریافت کند.
غلامعلی پیمان می گوید:
از اینکه کار ما روی افراد بسیاری تاثیر گذاشته، بسیار مسرور هستم. ما همیشه در حال کار برای ارتقای درمان ها و بهبود نتایج برای بیماران هستیم و همواره در پی آن می باشیم که مشکلات بیشتری را حل کنیم.
پیمان علاوه بر زبان های فارسی و انگلیسی، به زبان های آلمانی و اسپانیایی نیز مسلط است و همین تسلط باعث شده که با مجامع پزشکی لاتین هم همکاری های زیادی داشته باشد؛ چنانچه در سال 2013 دانشگاه ملی کوردوبای آرژانتین با تقدیم دکترای افتخاری از او تجلیل کرد.
غلامعلی پیمان می گوید:
هدف نهایی من در جراحی چشم آنجا است که بتوانم بیماری هایی را که به نابینایی افراد منجر می شود، درمان کرده یا نهایتاً از پیشرفت شان جلوگیری کنم؛ شاید اینطور بتوانیم کمی از درد بیماران مان کم کنیم.
منابع
مقاله آموزشی «با غلامعلی پیمان آشنا شوید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.
سلام خسته نباشید
ایمیل یا ایدی اینستا دکتر غلامعلی پیمان را چطور پیدا کنم میتونید راهنماییم کنید خاهش میکنم