کشف راز پرواز پرندگان با بررسی فسیل 160 میلیون ساله

فسیل پَرهای یک دایناسور کشف شد که 160 میلیون سال پیش می زیسته است. این کشف سبب شد دانشمندان درک بهتری از تکامل پرواز در پرندگان پیدا کنند.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، حدود 10 میلیون سال قبل از آنکه Archaeopteryx نخستین پرنده شناخته شده در جهان، به وجود آید، دایناسوری به نام Anchiornis می زیسته است. این دایناسور به اندازه یک قرقاول بوده است. تحلیل های شیمیایی از پرهای فسیل شده این حیوان نشان دهنده وجود پروتئینی است که در بدن پرندگان امروزی وجود دارد.

هر چند پرهای این حیوان برای پرواز مناسب نبوده اند، اما ترکیب مولکولی آنها احتمالاً نشان دهنده یک مرحله در تکامل پرهای پرنده است. پرهای پرندگان امروزی بطورکلی از پروتئینی به نام بتاکراتین تشکیل شده اند که قابلیت های مکانیکی زیستی مانند انعطاف پذیری، قابلیت ارتجاعی و قدرت مورد نیاز برای پرواز را برای پرنده فراهم می کنند.

اما پرهای Anchiornis دارای پروتئین آلفاکراتین هستند که بافت ضخیم تری دارد. مری شوایتزر یکی از زیست شناسان دانشگاه کارولینای شمالی در این باره می گوید: «در نقطه ای از فرآیند تکامل پرهای پرندگان، ژن های بتاکراتین حذف شدند و در نتیجه پروتئین هایی کوچکتر به وجود آمدند. این روند حذف ساختار بیوفیزیک پرها را انعطاف پذیرتر کرد که برای پرواز مناسب تر است. اگر بتوان زمان و چگونگی حذف پروتئین را کشف کرد، بهتر می توان تکامل پرواز در دایناسورها را درک کرد.»

منابع

خبر علمی «کشف راز پرواز پرندگان با بررسی فسیل 160 میلیون ساله» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به DailyMail و مجله دانستنیها، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا