نحوه برخورد با فرد افسرده در خانواده

وقتی مسئله برخورد با فردی افسرده در خانواده پیش می آید، دانستن نحوه برخورد و کمکی که از دست تان بر می آید، دشوار است. برای داشتن تعامل مثبت با فرد افسرده باید بدانید چگونه به وی نزدیک شوید تا حالت دفاعی به خود نگیرد. به عنوان شروع می توانید از او بخواهید در این باره صحبت کند.

در این مقاله شما می توانید با نکاتی آشنا شوید که در برخورد با افراد افسرده خانواده، کمک تان خواهند بود.

بخش 1: تعامل با فرد افسرده در خانواده

1. بدانید که بیماری وی تقصیر شما نیست.
اگر متوجه شده اید یکی از اعضاء خانواده با افسردگی دست و پنجه نرم می کند، ممکن است اینطور به نظر برسد که شما در به وجود آمدن این وضعیت نقش داشته اید. اما این گونه نیست. فرد افسرده نمی تواند با عزیزانش ارتباط عاطفی برقرار کند. برای اینکه بتوانید به این شخص کمک کنید باید بدانید که موضوع شخصی نیست.

2. بدانید که افسردگی یک بیماری فیزیکی واقعی است.
هنگامی که با شخص افسرده صحبت می کنید بدانید که با یک مشکل فیزیکی روبرو هستید. شاید تمایل داشته باشید آنها را به خاطر آشفتگی ذهنی در تصمیم گیری سرزنش کنید اما دانستن اینکه این شرایط دست خودشان نیست کمک می کند انتقاد کمتری کرده و حمایت گر باشید. به خاطر داشته باشید که حمایت شما می تواند آنها را از افسردگی خارج کند.

3. حمایت شان کنید.
حمایت از روند درمان با ارزشمندترین کاری است که می توانید برای شخص افسرده انجام دهید. اینکه به او اجازه بدهید درباره احساساتش صحبت کرده و قضاوت نکنید، بسیار اهمیت دارد. به این ترتیب فرد احساس تنهایی کمتری می کند. همچنین می توانید به آنها در پیدا کردن یک گروه حمایتی کمک کنید. آنها می توانند با افرادی مانند خودشان صحبت کرده و احساس تنهایی کمتری داشته باشند.

4. سوالات مستقیم بپرسید.
برای کمک به فرد افسرده باید بدانید در حال سپری کردن چه دورانی هستند. در افسردگی اتفاقات فراوانی روی می دهد، بنابراین باید برای رسیدن به عمق آن، سوالات مستقیم بپرسید. می توانید از وی بخواهید چرایی احساساتش را بررسی کند تا بتواند از آن عبور کند.

سوالاتی مانند این موارد بپرسید:

  • اولین بار چه موقع احساس بدی داشتی؟
  • می دانی چه چیزی باعث به وجود آمدن این حس شد؟
  • چه چیزی حالت را بدتر می کند؟
  • چه چیزی حالت را بهتر می کند؟

5. به او نگویید که باید تغییر کند.
پافشاری بر اینکه عزیزتان احساسش را تغییر بدهد، بی فایده است زیرا نمی داند چطور باید این کار را انجام بدهد. وقتی تغییر نمی کند کلافه می شوید و او هم از دست شما عصبانی شده و شاید بیشتر افسرده شود. این کار می تواند باعث شرمساری او شده و موضوع را بدتر کند.

6. سعی نکنید حالش را خوب کنید.
اگر تلاش کنید وی را نجات دهید، او هرگز یاد نمی گیرد که چگونه غمش را مدیریت کند. بعید است بتوانید افسردگی را از بین ببرید و این واقعیت که دارید در زندگی او دخالت می کنید می تواند فرد افسرده را عصبانی کند.

  • این کار حتی باعث تعامل منفی با او می شود. درست مثل وقتی که تلاش تان جواب نداده و عصبانی می شوید.
  • آنها را همانطور که هستند بپذیرید.

7. نگرش مثبت داشته باشید.
از فرد افسرده انتظارات واقعی داشته و به آنها امیدوار باشید. او می تواند درخواست کمک کرده و تغییر کند. امید وجود دارد و اگر این موضوع را در ذهن تان نگه دارید، می توانید به وی کمک کنید که امیدش را از دست ندهد.

بخش 2: تشخیص افسردگی در اعضاء خانواده

1. دقت کنید و ببینید که آیا کسی از اعضاء خانواده غمگین است یا خیر.
غم نشانه افسردگی است، بخصوص غم بی دلیل. این غم می تواند بر روح فرد سنگینی کند. بنابراین مشاهده نشانه های این غم می تواند کلید تشخیص افسردگی باشد.

  • وقتی صحبت می کنند به حرف هایشان گوش دهید تا ببینید آیا بی دلیل غمگین هستند یا خیر.
  • همچنین ممکن است بغض داشته باشند و احساس تهی بودن و ناامیدی کنند.

2. توجه کنید که آیا علاقه شان را از دست داده اند یا نه؟
از دست دادن علاقه به چیزهایی که قبلاً مورد علاقه شان بوده است، از علائم کلاسیک افسردگی است. به رفتارشان دقت کنید و ببینید که آیا اغلب به فعالیت های مورد علاقه شان نه می گویند و اغلب اوقات بیکار و بی علاقه هستند یا خیر.

  • این فعالیت ها اغلب سرگرمی و ورزش هستند.
  • افرادی که اغلب بیکار هستند و به چیزی علاقه ندارند بی حال بوده و علاقه ای به حرکت یا فعالیت فیزیکی ندارند.

3. به زودرنجی و عصبانیت توجه کنید.
افراد افسرده غمگین بوده و چیزهایی که قبلاً شادشان می کرد، دیگر رویشان تاثیری ندارد. خوشحال نبودن آنها را زودرنج کرده و مرتباً از چیزهای کوچک می رنجند. اگر شخصی از اعضاء خانواده نمی تواند شاد باشد احتمالاً افسرده است.

4. به الگوی خواب شان دقت کنید.
افراد افسرده معمولاً در مورد خواب افراطی هستند. یا اصلاً نمی خوابند و یا زیاد می خوابند. اگر کسی در خانواده از بی خواب شکایت کرد، سایر نشانه های افسردگی را نیز کنترل کنید.

  • اغلب اوقات زیاد خوابیدن راهی برای فرار از احساسات منفی است.

بخش 3: کمک به اعضاء خانواده

1. یاد بگیرید.
برای برخورد با فرد افسرده بهتر است بدانید افسردگی چگونه عمل می کند. اینکار به شما کمک می کند که هم بیماری فرد را بشناسید و هم نشان بدهید که حمایت گر هستید و شخص افسرده برایتان ارزشمند است؛ یعنی تمام چیزهایی که فرد افسرده نیاز دارد.

2. در این مورد به عنوان خانواده صحبت کنید.
افسردگی یکی از اعضاء بر همه اعضاء خانواده تاثیر می گذارد. بررسی موضوع به عنوان خانواده به فرد افسرده اجازه بیان احساسش را می دهد. اینکار به شما هم اجازه می دهد بفهمید چه کارهایی تاثیر دارند و چه کارهایی بی اثرند.

3. با پزشکش ملاقات کنید.
اگر فرد افسرده موافق باشد می توانید هر از چند گاهی با پزشک معالجش ملاقات کنید تا از روند پیشرفتش با خبر شوید. با اینکار متوجه می شوید اقدامات تان در خانه مفید هستند یا خیر؟ پزشک حتی می تواند به شما آموزش بدهد که بتوانید بیشتر کمک کنید.

4. نزد پزشک خانواده بروید.
ملاقات با پزشک خانواده برای به اشتراک گذاشتن احساس سایر اعضاء خانواده درباره افسردگی شخص مورد نظر می تواند در کنار درمان شخصی فرد مفید باشد. این درمان می تواند برای احیاء روابطی که به دلیل افسردگی از هم گسیخته است، بخصوص روابط زناشویی مفید باشد.

  • درمان گروهی می تواند به بچه ها کمک کند که نقش شان را درک کرده و بفهمند که تقصیری متوجه آنها نیست.

5. به آنها کمک کنید یک سیستم حمایتی ایجاد کنند.
به فرد افسرده کمک کنید یک سیستم حمایتی ایجاد کند. می توانید از دوستان تان بپرسید و ببینید که آیا در بین آنها کسی افسردگی دارد تا بتواند با اعضاء خانواده شما صحبت کند. می توانید گروه های حمایت محلی را پیدا کرده و ببینید که آیا فرد افسرده علاقه ای به شرکت در آنها دارد یا خیر؟

  • تشکیل یک گروه حمایتی برای شما هم اهمیت دارد زیرا در این صورت به خاطر نگهداری از فرد افسرده کلافه نمی شوید.

6. به آنها کمک کنید یک پزشک مناسب پیدا کنند.
از همه مهم تر اینکه فرد افسرده را تشویق کنید پزشک مناسبی پیدا کند. ممکن است شخصی یک پزشک معرفی کرده باشد یا بیمه نامه تان پزشک خاصی را توصیه کرده باشد. کمک شما می تواند مانع از کلافگی فرد افسرده و دست برداشتن از درمان شود.

سلامتی شما و خانواده تان آرزوی ما است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «نحوه برخورد با فرد افسرده در خانواده»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله وب سایت WikiHow ترجمه شده توسط زهرا صادقی به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا