راه شیری، کهکشان های کوتوله را می بلعد

گروهی از ستاره شناسان چینی و ژاپنی متوجه شده اند ستاره ای مخصوص در هاله کهکشان راه شیری از یک کهکشان کوتوله به وجود آمده است. در حقیقت راه شیری این کهکشان کوتوله را بلعیده است.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، دانشمندان معتقدند منظومه های ستاره ای کوچک مانند کهکشان های کوتوله بلوک های اصلی کهکشان راه شیری هستند. به هر حال هنوز مشخص نیست چه تعداد و چه نوع ستاره هایی در راه شیری از کهکشان های کوتوله به وجود آمده اند.

تحقیقی به رهبری ژائو گنگ (Zhao Gang) یکی از ستاره شناسان رصدخانه ملی آکادمی علوم چین متوجه یک ستاره با ترکیبات شیمیایی خاص شده که مقدار منیزیم کمی دارد اما حاوی انبوهی از عناصر سنگین مانند اوروپیوم، طلا و اورانیوم است.

لی هانینگ (Li Haining) یکی از محققان این پژوهش می گوید: «این نخستین بار است که یک ستاره کهکشانی با چنین مقدار پایینی منیزیم کشف شده که مقدار انبوهی از عناصر سنگین دارد. ستارگان در لایه خارجی خود اطلاعات مربوط به مکان تولدشان را حفظ می کنند. ستارگان تشکیل شده در کهکشان راه شیری با ستاره هایی که در کهکشان های کوتوله به وجود آمده اند، متفاوت هستند.»

ژائو می گوید: «ترکیب شیمیایی خاص این ستاره نشان می دهد از یک کهکشان کوتوله به وجود آمده که راه شیری این کهکشان را بلعیده است.» این تحقیق به دانشمندان کمک می کند تشکیل عناصر سنگین در جهان و تکامل راه شیری و کهکشان های دیگر را بهتر درک کنند.

تاکنون ستاره شناسان فقط توانسته اند 30 ستاره حاوی مقدار زیادی عناصر سنگین در راه شیری کشف کنند. تحقیق جدید شواهدی حیاتی از ستارگان خاص فراهم می کند که در نتیجه دخالت راه شیری در کهکشان های کوتوله به وجود آمده اند.

منابع

خبر علمی «راه شیری، کهکشان های کوتوله را می بلعد» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به CGTN و PHYS و مجله دانستنیها، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا