آسمان شب در بسیاری از کشورهای جهان در حال نابودی است
مطالعه تصاویر زمین در شب نشان میدهد نورهای مصنوعی در حال رشد و درخشانتر شدن هستند و هر سال بر شدت این نورها افزوده میشود. این روند بین سالهای 2012 تا 2016 حدود سالانه 2 درصد بوده است.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، به گفته محققانی که نتایج پژوهششان در Science Advances منتشر شده است، از دست دادن آسمان شب و روشن شدن شبها، تاثیر منفی عظیمی بر حیات جانوری، گیاهی و سلامت انسانی دارد. دادههای این پژوهش از نتایج ماهواره رادیومتری ناسا گرفته شده است که مختص سنجش نور شبانه است.
نتایج همچنین نشان میدهند رشد درخشندگی شبانه بطور چشمگیری بین کشورها تفاوت دارد و اسپانیا و آمریکا از درخشانترین کشورهای جهان در شب هستند. نتیجه عجیب دیگر در این پژوهش این بود که کشورهایی مثل یمن و سوریه کاهش نور شبانه را نشان دادند. البته هر دو درگیر جنگ هستند.
در سال 2016 انجمن پزشکی آمریکا بطور رسمی گزارش کرد که نورهای LED آبی برای سلامت انسان مضر هستند. نور آبی تاثیر منفی زیادی بر ترشح هورمون خواب موسوم به ملاتونین دارد. همچنین نتایج یک مطالعه که در نیچر منتشر شد، نشان دهنده تاثیر منفی چشمگیر نور شبانه بر گرده افشانی موجودات گرده افشان است. همچنین نتایج یک بررسی در انگلستان نشان داد نورهای شبانه بطور چشمگیری بر الگوی مهاجرتی پرندگان تاثیر دارد.
نور شبانه همچنین رفتارهای شکارگرانه حیوانات شکارچی و همچنین موجوداتی که شب را برای فرار از دست شکارچیان برای زندگی و غذا خوردن انتخاب میکنند، تحت تاثیر قرار میدهد.
مطالعه کنندگان معتقدند روشن بودن شبها تاثیر منفی بر دید انسان دارد که بیشتر از شدت نور، به کنتراست و اختلاف نور برای دیدن متکی است. همچنین کاهش نورهای شبانه به مصرف کمتر انرژی منجر میشود که از عوامل آلاینده محیط زیست است.