طرز پخت آش دوغ

مواد لازم جهت پخت آش دوغ برای 5 نفر:

  • دوغ کم چرب: 3 پیمانه (هر پیمانه معادل یک لیوان دسته دار معمولی)
  • تره و گشنیز خرد شده: 1 کیلو
  • آرد: 100 گرم
  • سیر سرخ شده: 4 حبه
  • نخود پخته شده: 1 پیمانه
  • برنج: 1 پیمانه
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • گوشت چرخ کرده: نیم کیلو (در صورت تمایل)
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری

طرز پخت
قبل از هر کار، نخود را جداگانه می پزیم. بعد از پخت نخود، تره و گشنیز را اضافه می کنیم که سبزی هم بپزد.

در قابلمه دیگری، آرد را با کمی آب سرد مخلوط می کنیم و خوب هم می زنیم تا آرد از هم باز شود و حالت گلوله به خود نگیرد. یک تخم مرغ را جداگانه می شکنیم و هم می زنیم و به مخلوط آرد و آب اضافه می کنیم. (تخم مرغ باعث می شود که دوغ نبّرد.) دوغ و برنج را هم اضافه می کنیم. باید یکسره هم بزنیم تا جوش بیاید. مخلوط نخود، تره و گشنیز را هم اضافه کرده و بیست دقیقه بعد که برنج پخت، آش آماده است. با پیاز داغ و سیر داغ؛ آش را تزئین می کنیم.

در صورت تمایل، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده ورز می دهیم و به صورت کوفته در می آوریم و فقط در روغن کمی تفت می دهیم. از گوشت های قلقلی برای تزئین روی آش استفاده می کنیم. گوشت چرخ کرده بیشتر برای آش دوغ های مجلسی استفاده می شود.

در هر بار کم یا زیاد کردن چاشنی، غذا را بچشید تا غذا طعم دلخواه را بگیرد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله آموزشی «طرز پخت آش دوغ»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب با هم به آشپزخانه برویم، نوشته ی فاطمه فهیمی از انتشارات نظری، منتشر شده در اردیبهشت 1392 با شابک 4-104-289-600-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا