بازی شطرنج در کدام کشور ابداع شد؟
بازی شطرنج احتمالاً یکی از قدیمی ترین بازی های جهان است. گفته می شود که این بازی 5000 سال پیش در کشور هند ابداع شد و به این بازی، «چتورنگا» می گفتند. چتورنگا در زبان سانسکریت به معنی چهارخانه است. پادشاهان و امپراطوران هند باستان علاقه زیادی به این بازی داشتند.
بازی شطرنج در دوره حکومت مغولان، به بازی خاص پادشاهان تبدیل شد. این بازی به مدت دو هزار سال از هند خارج نشد؛ تا اینکه ابتدا ایرانیان، سپس اعراب و در نهایت اروپاییان با آن آشنا شدند.
بازی شطرنج در سال 1255 میلادی به انگلستان رسید. اولین مسابقه جهانی شطرنج در سال 1851 میلادی در لندن برگزار شد. در سال 1924 میلادی فدراسیون جهانی بازیکنان شطرنج در فرانسه تاسیس شد.
دکتر امانوئل لاسکر (Emanuel Lasker) آلمانی به مدت 27 سال (از سال 1894 تا 1921 میلادی) قهرمان شطرنج جهان بود. در میان زنان قهرمان در این رشته، ورا منچیک (Vera Menchik) انگلیسی دارای رکورد جالبی است. او از سال 1927 میلادی تا هنگام مرگش در سال 1944 میلادی صاحب عنوان قهرمانی جهان بود. جوانترین قهرمان شطرنج جهان گری کیموویچ کاسپارف (Garry Kimovich Kasparov) روسی است. او در نهم نوامبر سال 1985 میلادی قهرمان جهان شد.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «بازی شطرنج در کدام کشور ابداع شد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.