افزایش پرخاشگری در هنگام غروب خورشید
بر اساس تحقیق روی نقاط مسئول ساعت درونی و روحیه در مغز، رفتارهای پرخاشگرانه در زمان غروب خورشید به اوج خود می رسد. پرخاشگری در ساعات اولیه شب بین افرادی که به فراموشی مبتلا هستند، بسیار شایع است.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، محققان آمریکایی می گویند که این اتفاق می تواند به علت اختلال در مدار بیولوژیک بدن باشد. چرخه خواب و بیداری بدن به دلیل تغییرات نور در طول روزها و فصول مختلف، روی مجموعه ای از عملکردهای بیولوژیک بدن مانند احساسات، درجه حرارت، گوارش و سطح هورمون ها تاثیر می گذارد.
اکنون محققان دانشگاه هاروارد نشان داده اند که این مدارهای مغزی در موش ها موجب بالا رفتن رفتار پرخاش جویانه در پایان روز و افت آن در ساعات اولیه صبح می شوند. به نظر می رسد رفتار پرخاش جویانه در زمان روشن بودن چراغ ها در بدن موش ها تجمع یافته و در پایان زمان نوررسانی به آنها به اوج می رسد. سپس محققان از ابزار ژنتیکی برای ممانعت از رسیدن نور به منطقه تنظیم چرخه خواب و بیداری در مغز موش ها استفاده کردند و توانستند افزایش و کاهش رفتار پرخاش جویانه را متوقف کنند.
موش هایی که در این ناحیه از مغز دچار اختلال شده بودند، در تمام طول روز پرخاش می کردند و رفتارهای تهاجمی از خود نشان می دادند. تحریک این ناحیه از مغز موجب کاهش پرخاش و تاثیرگذاری روی انسان خواهد شد. نتایج بدست آمده از تحقیق روی موش ها نماد الگوی افزایش رفتار پرخاش جویانه در بیماران هنگام غروب خورشید است. بررسی تغییرات در این بیماران می تواند دریچه ای به سوی درمان های آتی و بهبود کیفیت زندگی آنها و اطرافیان شان بگشاید.
منابع
خبر علمی «افزایش پرخاشگری در هنگام غروب خورشید» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به independent و مجله موفقیت، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.