همه ی آنچه که از پیچش بیضه باید بدانید

بیضه دارای یک طناب یا بند است که از آن آویزان می باشد و داخل این طناب شریان بیضه وجود دارد که مسئول خون رسانی به بیضه است. حالا اگر بیضه دچار چرخش شود، طناب نیز می چرخد و شریانی که به بیضه خون می رساند به علت پیچیدن دور خود، مسدود می شود و اگر جریان خون شریانی هر عضوی قطع شود، آن عضو در عرض چند ساعت از بین می رود.

چرخش یا پیچش بیضه از موضوعات اورژانسی پزشکی است که باید آن را بسیار جدی بگیرید و اگر همین الان احساس چرخش در بیضه هایتان به همراه درد شَدید دارید، ابتدا این مقاله را کامل مطالعه نمایید، خجالت را کنار بگذارید و سریع به بیمارستان مراجعه کنید. شما می توانید در ادامه اطلاعات کاملی از پیچش بیضه بدست آورید.

علائم پیچش بیضه
شایع ترین علامت، درد ناگهانی در بیضه است که با دست زدن به بیضه، بیشتر هم می شود. چون طناب بیضه می پیچد، بیضه بالاتر می آید و از آنجایی که بیضه عصب گیری مشترک با دستگاه گوارش دارد، این بیماران ممکن است دچار تهوع و استفراغ شوند. بسیاری از علائم پیچش بیضه با علائم عفونت حاد بیضه مشترک است ولی در عفونت حاد، بیضه بیمار تب دار بوده و کیسه بیضه معمولاً قرمز می شود و در آزمایش ادرار، علائم عفونت ادراری را می توان مشاهده کرد.

تشخیص پیچش بیضه
اگر ناگهان دچار درد بیضه شُدید، باید بلافاصله نزد متخصص اورولوژی بروید. چون ممکن است در غیر این صورت زمان طلایی درمان را از دست بدهید. زمان طلایی تنها شش ساعت است. پزشک معمولاً با معاینه می تواند به تشخیص برسد، و اگر زمان کافی وجود داشته باشد، اولین اقدام و انتخاب او، انجام سونوگرافی داپلر خواهد بود. سونوگرافی می تواند پیچش شریان بیضه و مسدود شدن آن را نشان دهد.

توجه: اگر 24 ساعت از پیچش بیضه بگذرد، شانس نجات بیضه صفر است.

درمان
درمان رفع پیچش، جراحی است. حین جراحی اگر بیضه سیاه شده باشد، دیگر از بین رفته است و آن را در می آورند؛ و باید حین جراحی، بیضه طرف مقابل (چپ یا راست) که سالم است توسط جراح به پوست کیسه بیضه ثابت می شود تا بعدها دچار پیچش نگردد. گاهی برخی پزشک ها با دست رفع پیچش انجام می دهند ولی اینکه این کار چقدر موفقیت آمیز است مشخص نیست.

نکته: بیضه ها نقش اصلی در باروری مردانه و تولید اسپرم دارند. لازم است بدانید که با یک بیضه نیز توانایی جنسی و باروری خواهید داشت.

توجه: یک اصطلاح به نام پیچش متناوب بیضه وجود دارد که در آن بیضه هر از گاه دچار پیچش شده و خود به خود هم بر طرف می شود. این بیماران نیز نیاز به عمل جراحی دارند.

شایع ترین علت پیچش بیضه، اختلال مادرزادی است که در آن بیضه به کیسه بیضه متصل نشده و حول طناب خود می چرخد. معمولاً 65 درصد بیماران، پسران 12 تا 18 ساله هستند و باقی موارد در زیر 30 سالگی اتفاق می افتد. با این حال بروز آن در هر سنی امکانپذیر است. سلامتی شما آرزوی ما است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «همه ی آنچه که از پیچش بیضه باید بدانید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مصاحبه با دکتر محمدرضا صفری نژاد – جراح و متخصص بیماری های کلیه و مجاری ادراری (اورولوژیست) – از روزنامه جام جم، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا