تفاوت اصلی محتوای وب و مقاله‌نویسی نسخ چاپی چیست؟

محتوانویسی وب همچون مقاله‌نویسی برای نسخ چاپی است؟ خیر! اصول محتوانویسی در اینترنت با نگارش مقاله برای نسخه‌های چاپی مانند روزنامه‌ها و مجله‌ها متفاوت است. اگرچه اصول اصلی برای نگارش محتوای وب و مقاله‌نویسی یکی است، اما در حجم نگارش و کلمات بطورکلی با هم متفاوت هستند.

اصول اصلی محتوا و مقاله چیست؟

بطورکلی هر نوشته‌ای که به منظور رساندن اطلاعاتی خاص در یک حیطه مشخص به مخاطب باشد، مقاله نامیده می‌شود. اصطلاح مقاله بیشتر برای نسخ چاپی بکار برده می‌شود و اصطلاح محتوا دقیقاً معادل همان مقاله است اما برای سایت و وبلاگ. به عبارت ساده‌تر، محتوا از نظر تعریف، همان مقاله چاپی است که در اینترنت منتشر می‌شود.

هر نوشته اعم از مقاله یا محتوا دارای سه بخش اصلی است که آن را اصول اصلی نگارش مقاله می‌دانند. این اصول شامل مقدمه، بدنه اصلی و نتیجه‌گیری است که هر کدام به نوبه خود بسیار مهم هستند. حذف هر یک از این اصول سبب وارد شدن خدشه بسیار جدی به مقاله است. چرا که در فهم و رساندن موضوع به مخاطب ضربه وارد می‌کند و وی را از درک صحیح و کامل منظور، باز می‌دارد.

مقدمه

شروع و ابتدای هر مقاله را مقدمه تشکیل می‌دهد. هر نویسنده‌ای باید چند خطی را درباره معرفی موضوعی که درباره آن می‌خواهد مطلب بنویسد، توضیح دهد. هرگز نباید به سرعت وارد اصل قضیه شد. تصور کنید که ما به یکباره خواننده را با سوژه اصلی مقاله، روبرو کنیم. در واقع، قبل از آماده شدن ذهن خواننده، شروع به صحبت کرده‌ایم. این موجب می‌شود بخش‌ها و حرف‌های اولیه از دست برود. چرا که تمرکز خواننده را با خود ندارد.

بدنه اصلی

بخش دوم هر مقاله را بدنه اصلی می‌گویند. اینجا درست همان مرکزی است که نویسنده شروع به صحبت درباره موضوع اصلی مطلب می‌کند. نویسندگان متبحر در همین بخش نیز با اصول پله‌ای پیش می‌روند و مانند یک آشپز که مواد اولیه غذا را به ترتیب وارد قابلمه روی شعله می‌کند، آنها نیز به ترتیب یک موضوع را از جزئی به کلی یا برعکس به مخاطب توضیح می‌دهند. هر کدام از این فنون، شیوه‌های خاصی است که نویسنده با توجه به موضوع آن را انتخاب می‌کند. در واقع با توجه به پیچیدگی یا سادگی متن این سبک‌ها انتخاب می‌شود.

در بدنه اصلی، نویسنده باید کلیه نکات و مطالبی را که درباره موضوع اصلی می‌خواهد بگوید، عنوان کند.

نتیجه‌گیری

بخش انتهایی مقاله، همانجایی است که مخاطب منتظر است تا نتیجه را متوجه شود. هر حرف و موضوعی را که در مقاله مطرح کرده‌اید باید در بخش آخر، جمع‌بندی کنید. شاید برخی به این فکر کنند که خود مخاطب متوجه منظور نهایی می‌شود. اما در اصول نویسندگی مقاله و محتوا، نتیجه‌گیری بسیار مهم است. نویسنده می‌تواند در بخش آخر، هدف اصلی خود را از مقاله بازگو کند و بر آن اصرار ورزد.

تفاوت اصلی محتوای وب و مقاله‌نویسی

بزرگترین تفاوت این دو سبک (محتوای وب و مقاله‌نویسی)، در حجم نوشتاری آنها است. نویسنده محتوای وب باید تبحر کافی در زمینه خلاصه‌نویسی بدون ورود ضربه به موضوع اصلی را داشته باشد. محتوای وب محدوده کلمات مشخصی دارد. نباید مانند مقاله روزنامه‌ای و چاپی بلند و طولانی باشد. تعداد کلمات محتوای وب باید به اندازه مجاز بین 300 تا 500 کلمه برای موضوعات جزئی‌تر و بین 500 تا 1500 کلمه برای موضوعات مهم و کلی‌تر باشد.

نویسنده محتوا باید بتواند چه در مقاله کوتاه و چه در مقاله بلند، تمامی اصول بدنه اصلی را رعایت کند و کوتاهی مقاله، وی را از بخش‌های اصلی دور نکند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا