گیرنده های بویایی در بدن می توانند بوی بیماری ها را تشخیص دهند

بیش از 200 مطالعه نشان می دهند که گیرنده های بویایی (پروتئین هایی که با بو ترکیب می شوند و به عملکرد حس بویایی کمک می کنند) می توانند دامنه وسیعی از عملکردهای ناشناخته ای را در خارج از بینی داشته باشند. از این قابلیت می توان در تشخیص و درمان بیماری هایی مانند سرطان استفاده کرد.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، در گذشته گمان می شد که گیرنده های بویایی تنها در سلول های عصبی (نورون) حسی بافت های درون حفره بینی وجود دارند؛ اما تحقیقات گسترده اخیر نشان می دهند این گیرنده ها تقریباً در همه جای بدن وجود داشته و از لحاظ عملکردی اهمیت بسیار فراتری از آنچه در گذشته تصور می شد، دارند.

محققان آلمانی می گویند گیرنده های بویایی در چندین فرآیند فیزیولوژیک و پاتوفیزیولوژیک از جمله مسیریابی، رشد سلولی و ترشحات نقش دارند.

  • گیرنده های موجود در عضله قلب تنظیم کننده متابولیسمی عملکرد قلب هستند.
  • گیرنده های فعال در سیستم ایمنی موجب افزایش مرگ انواع خاصی از سلول های سرطان خون می شوند.
  • گیرنده های کوچک در کبد، جلوی تکثیر سلول های سرطانی را می گیرند.
  • گیرنده های پوست رشد و تکثیر سلول های پوست را افزایش می دهند و سرعت بهبود زخم را زیاد می کنند.
  • گیرنده های موجود در بافت پروستات، بخصوص در مردان مبتلا به سرطان پروستات، به کاهش و توقف پیشرفت این بیماری کمک می کنند.
  • گیرنده های روده بزرگ مانع رشد سلول های سرطانی این ارگان ها می شوند.
  • گیرنده های دستگاه گوارش، با وجود اینکه می توانند اسهال یا یبوست مزمن را موجب شوند، اما به گوارش بهتر نیز کمک می کنند.

وجود گیرنده های بویایی در نقاطی خارج از بینی، خوب یا بد، نقش مهمی در پیشرفت بیماری ها یا عملکرد فیزیولوژیک بدن ایفا می کنند که هنوز به درستی شناخته نشده است.

منابع

خبر علمی «گیرنده های بویایی در بدن می توانند بوی بیماری ها را تشخیص دهند» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به ScienceDaily و the-aps، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا