داروی محبوب معده، محرک سرطان
دانشمندان کشف کرده اند که گروهی از داروهایی که انسان ها در سراسر جهان به صورت منظم از آن برای درمان بیماری های خود استفاده می کنند، ممکن است شانس ابتلا به سرطان معده را در انسان به میزان 2 برابر افزایش بدهد.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، تحقیقات نشان می دهد گروه داروهای موسوم به مهارکننده های پروتون پمپ یا PPI که برای مهار ترشح اسید و اسیدی شدن معده بکار می روند، می توانند موجب ایجاد یکی از مهیب ترین بیماری های ممکن در انسان ها شوند.
در حقیقت یافته های جدید نشان دهنده این است که این داروها می توانند شانس ابتلای انسان به سرطان معده را به میزان بیش از دو برابر حالت عادی افزایش بدهند.
یافته های یاد شده نشان داده اند که ضریب خطر مربوطه در حقیقت افزایش 250 درصدی شانس ابتلا به سرطان معده است و ممکن است یکی از چندین دارویی باشد که می توانند انسان ها را از یک خطر رها ساخته و با خطراتی بزرگتر روبرو سازد. همچنین افزایش این خطر با حضور هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) بیشتر می شود که نیمی از افراد مبتلا به آن هستند.
امپرازول و پنتاپرازول داروی معروف از دسته PPI هستند و توصیه می شود که همه از مصرف آن خودداری کرده و برای مشکلات معده خود به سراغ داروهای دیگر بروند.
منابع
خبر علمی «داروی محبوب معده، محرک سرطان» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به Gut و NCBI و مجله دانشمند، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.